Vés al contingut principal

ECIU-UTC

En què consisteix?

Aquest projecte reuneix a socis acadèmics i socials de quatre institucions de l’ECIU, basant-se en la col·laboració establerta i centrant-se en la transformació social, la participació ciutadana i les ciutats viables i intel·ligents.  

ECIU-UTC es basa en una sèrie de reptes locals i regionals definits conjuntament amb socis socials de Norrköping/Linköping, Stavanger, Enschede i Barcelona, amb l’objectiu d’aconseguir l’ODS 11 (ciutats i comunitats sostenibles) i el repte ‘Superblock of Covadonga’ de l’ECIU.   

 • Institució coordinadora: Linköping University 
 • Investigador principal: Tina-Simone Nest 
 • Duració: 12 mesos 
 • Àrea de recerca: Comunitats resilients, transport i mobilitat, energia i sostenibilitat 
 • Paraules clau: Aprenentatge transversal, Distributed Living Lab, aprenentatge transformatiu, compromís ciutadà.  

Participants de la UAB

Konstantinos Kourkoutas

Konstantinos Kourkoutas

Doctor en Filosofia (Urbanisme, Excelente Cum Laude) - Coordinador d’una comunitat de recerca multidisciplinària sobre ciutats intel·ligents I sostenibles a la UAB.  

ORCID: 0000-0003-0296-050X 

Pau Avellaneda

Pau Avellaneda

Doctor en Geografia 

ORCID: 0000-0002-3624-9532 

Alfons Miàs

Alfons Miàs

Coordinador de la xarxa de UAB LABS 

 • Linköping University

  La Universitat de Linköping

  La Universitat de Linköping disposa de dos departaments importants per aquest projecte: un Departament d’Estudis Temàtics que està format per investigadors de ciències naturals, socials i d’humanitats en recerca i educació orientada a problemes, política i interpretació crítica; i un Departament de Ciència i Tecnologia que du a terme la investigació fonamental i aplicada. Utilitzant l'experiència d'aquest entorn interdisciplinari, la iniciativa Cities 5.0 s’està centrant en enfocaments cocreatius per tal de dissenyar solucions urbanes que impliquin coneixements tècnics així com una àmplia difusió cap a la societat.  

 • University of Stavanger

  Universitat de Stavanger

  La Universitat de Stavanger (UiS) se situa a la capital del petroli i de l’energia de Noruega, la regió de Stavanger, que també és la llar de moltes empreses capdavanteres en el sector energètic del país. L’estratègia actual de la universitat es basa en dos pilars clau: la transició verda i el compromís social. Aquesta universitat disposa de la Xarxa de Recerca per a Ciutats Intel·ligents Sostenibles, una iniciativa de recerca interdisciplinària per tal d’accelerar la transició verda regional amb una estreta col·laboració amb les autoritats regionals, el sector privat i la societat civil.  

 • University of Twente

  Universitat de Twente

  La Universitat de Twente (UT) és pionera en investigació sobre nanotecnologia, TIC, tecnologia biomèdica, medicina tècnica, enginyeria, governança, ciències del comportament i ciències de la geoinformació/observació de la Terra.