Vés al contingut principal

Què és l'ECIU University

L’ECIU University és una iniciativa del Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (ECIU) que té per objectiu crear un model d'institució d'ensenyament superior pioner i innovador a escala europea, que funcioni com un sistema obert i flexible.

La missió final del projecte ECIU University és establir una Universitat Europea on estudiants, investigadors, empreses, ciutadans, organitzacions públiques i associacions puguin crear solucions innovadores per resoldre reptes de la vida real, i generar un impacte social real.

L’ECIU University vol canviar la manera de gestionar l’educació universitària, passant d’una perspectiva basada exclusivament en títols a una basada en múltiples oportunitats d'aprenentatge i assoliment de competències. En aquest sentit, representa un exemple únic d'Universitat Europea que crea, posa en marxa i avalua no només un model de formació sinó també un sistema d'innovació que comprèn l’educació, la recerca, la valorització i transferència, però també l’administració, la governança, les relacions amb l'entorn en un marc d'innovació en tots aquests àmbits.

Es tracta doncs d’un projecte ambiciós, amb característiques distintives que el fan únic:

  • Generació d’impacte social a través de la solució reptes socials
  • Aposta per a una educació flexible, diversa i a mida de l’estudiant i de qualsevol persona que tingui necessitats formatives i de coneixement
  • Desenvolupament de models d’educació, recerca i innovació basades en reptes
  • Desenvolupament d’un sistema conjunt de mobilitat física, virtual i mixta.