Màster en Benestar Animal

El benestar animal s'ha convertit en un concepte clau en els àmbits relacionats amb els animals. Aquest màster busca formar experts/as capaços d'avaluar, gestionar, investigar i protegir el benestar dels animals de companyia, granja i salvatges.

 • Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 3865/4
 • 4a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 01/10/2021
 • Final: 15/06/2022
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 4500 €
 • Preu especial 4050 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium
 • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (20%)
 • Lloc: Facultat de Veterinària. Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)

El màster en Benestar Animal permet adquirir els coneixements i competències necessaris per a poder gestionar i assessorar sobre qualsevol aspecte relacionat amb el benestar dels animals de granja, companyia i salvatges.

El màster se centra en els fonaments científics del benestar animal, però també explora aspectes ètics i legislatius. El programa permetrà que el/la estudiant sigui capaç d'avaluar el benestar animal, proposar mesures preventives i conèixer i resoldre els principals problemes de benestar animal dels diferents centres que tinguin animals estabulats o en llibertat (granges, protectores, zoològics, etc.).

El màster té una durada de 9 mesos i és semipresencial: de l'1 d'octubre al 17 de desembre de 2021 es fan activitats presencials en la UAB, i de gener a juny 2022, treballs i activitats totalment en línia. Totes dues etapes són obligatòries i no intercanviables ni modificables en dates o format.

Descarrega el document informatiu del màster en Benestar Animal.

Sortides professionals

Tot i que el mercat segueix creixent i evolucionant a la recerca d'experts i expertes en benestar animal, algunes de les sortides professionals més habituals són:

- Veterinari/a especialista en benestar animal.
- Investigador/a en benestar animal.
- Assessor/a i/o Cap en benestar animal en granges, centres de cria, refugis, institucions zoològiques i altres.
- Expert/a en benestar animal en agències internacionals, governamentals, estatals, locals, empreses i indústries privades i centres de docència.

Pràctiques

- Les pràctiques correspondran a 9 ECTS.
- Es necessari que el/la alumne/a assisteixi a un mínim del 85% de les sessions pràctiques.
- Les pràctiques inclouran la resolució de casos pràctics, l'elaboració de protocols de benestar animal i, especialment, les visites a diferents entitats que treballen amb animals.
- Està previst que les pràctiques es realitzin en els següents centres: protectora d'animals de companyia, Centre de Recuperació de Amfibis i Rèptils de Catalunya, gosseres del Servei de Granges i Camps Experimentals de la UAB, Hospital Clínic Veterinari de la UAB, Zoo de Barcelona, ​​escorxador, i un conjunt d'explotacions ramaderes de boví, porcí i avicultura.
- El període de realització de les pràctiques (visites, resolució de casos pràctics i elaboracions de protocols) serà d'octubre a desembre 2021, principalment els divendres.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Ciència Animal i dels Aliments

Centres col·laboradors

Facultat de Veterinària

Contacte

Oriol Tallo Parra

Vols rebre més informació?