Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Tutoresport UAB

L'Esport a la UAB

A la UAB hi ha una important tradició de pràctica esportiva, investigació, formació i transferència sobre esport, dispersa en diverses iniciatives i que ha anat sorgint des de fa gairebé 30 anys.

En els darrers anys ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. També en l'àmbit de l'esport, segons el Rànquing QS, la UAB se situava l'any 2018 entre les 100 primeres universitats en investigació i formació sobre esport.

L'esport és un sector amb creixent importància econòmica i social. El sector esportiu adquireix una creixent importància en el PIB dels països i representa un 2% del PIB i un 1,2% del VAB de  l’economia catalana (any 2013). La Comissió Europea, al Llibre Blanc sobre Esport, reconeix la  importància de l'activitat física i l'esport, la seva funció social i dimensió saludable, econòmica i organitzativa. Es converteix així en un àmbit de noves grans oportunitats en les convocatòries recerca públiques i privades.

Des del programa promovem acords i convenis amb entitats del sector per tal de facilitar als nostres estudiants-esportistes una conciliació adequada de la carrera dual  i una integració al mon laboral.

Entre d'altres, tenim convenis vigents amb el CAR, el FC Barcelona, el CN Sabadell, el BM Granollers, la Federació Catalana de Tennis, Basket Global de Sabadell i properament el Govern d'Andorra i el FCB en cadira de rodes.

Les instal·lacions esportives de la UAB les gestiona el Servei d'Activitat Física des de fa més de trenta anys. Serveis i activitats referents del sector, sempre a la punta de la innovació i amb una clara vocació de servei a la comunitat.

Neix l'Institut de Recerca de l'Esport el 2020, dels fonaments del Centre d'Estudis Olímpics, que aplega iniciatives de recerca, formació i transferència que es promouen des de la UAB en materia d'esport. Compta amb un equip de més de 41 investigadors sèniors, a més de personal investigador en formació, personal acadèmic col·laborador i personal de suport a la recerca per tal de ser un centre de referencia internacional en el camp de la recerca i la formació en l’esport. Disposa d'un un programa de visitants que dona suport a investigadors/es i estudiants de postgrau i de places per a becaris i estudiants en pràctiques.

La Vila Universitària acull la comunitat d'estudiants residents de la UAB (2000 places) i disposa d'unes instal·lacions esportives de primer ordre per als seus vilatans, en les que organitza i dona suport a activitats esportives variades.

El Campus Saludable i Sostenible

El teixit esportiu associatiu a la UAB compta en l'actualitat amb el Club Alpí Universitari, els Centaures de Rugby, el Club de Bàdminton Bellaterra, el CHESS UAB i la colla gegantera els GANÀPIES.

El Centre d'Alt Rendiment 

La UAB als rànquings