U A B
La UAB a Barcelona

Honoris Causa

2016-2017

Jagat Narula

Jagat Narula

Jagat Narula, expert mundial en malalties cardiovasculars i en l’ús de les tecnologies de la imatge en cardiologia, va ser investit l’1 de setembre doctor honoris causa per la UAB en un acte celebrat a Casa Convalescència, a proposta de la Facultat de Medicina. Ignasi Carrió, catedràtic de Radiologia i Medicina Nuclear de la UAB i director del Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, en va ser el padrí.

 

 

 

2012-2013

Isabel Steva Colita

La fotògrafa Isabel Steva, Colita

Isabel Steva, Colita, va ser investida doctora honoris causa per la UAB, a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació, en una cerimònia que va tenir lloc el 6 de novembre a Casa Convalescència i que va aplegar, a més de representants acadèmics, nombrosos professionals de la fotografia. Francesc Vilanova, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB, va exercir de padrí i va glossar la trajectòria de Colita. La lliçó magistral de la nova doctora es va centrar en la seva tasca de recerca sobre dones fotògrafes.

 

2004-2005

James D. Watson

James D. Watson

James D. Watson va ser investit doctor honoris causa per la UAB en reconeixement al seu descobriment de l’estructura de l’ADN, que ha permès el desenvolupament de la biologia i la genètica molecular.

Nomenament: 21/04/2005 a proposta de la Facultat de Medicina

Investidura: 24/05/2005 a l'Aula Magna de Casa de Convalescència

Padrinatge: Antoni Bayés de Luna

 

Peter Josef Ell

Peter Josef Ell

El catedràtic de Medicina Nuclear de la Universitat de Londres i director de l’Institute of Nuclear Medicine, Peter Josef Ell, va ser investit doctor honoris causa per la UAB en una cerimònia que va tenir lloc el 5 d’abril a l’Aula Magna de Casa Convalescència. La presentació d’Ell va ser a càrrec del professor Ignasi Carrió, el qual va glossar els mèrits científics i humans d’un investigador que “ha ajudat a crear, com a científic, les bases per a la medicina nuclear i la imatge molecular europees”. Lluís Ferrer va destacar l’esperit europeista del doctor Ell.

 

2000-2001

Robert E. Scully

Robert E. Scully

Robert E. Scully va ser investit doctor honoris causa per la UAB per les seves contribucions al present i al futur de les ciències mèdiques.

Nomenament: 28/09/2000 a proposta de la Facultat de Medicina

Investidura: 08/11/2000 a l'Aula Magna de Casa de Convalescència

Padrinatge: Jaume Prat Díaz de Losada

 

1999-2000

Michael Berger

Michael Berger

Nomenament: 10/06/1999 a proposta de la Facultat de Medicina

Investidura: 17/11/1999 a la Sala d'Actes de Casa de Convalescència

Padrinatge: Alberto de Leiva Hidalgo