U A B
La UAB a Barcelona

Amics de la UAB

2018-2019

Festa Anual Amics UAB 2018

La Festa Anual dels Amics de la UAB va tenir lloc el 22 de novembre. Es va atorgar un premi honorífic a la Universitat amb motiu del seu cinquantè aniversari, que va recollir la rectora Margarita Arboix en representació de la institució. Els premis Amics dels Amics van ser per a Carme Trilla, especialista en habitatge; Xavier Muñoz, antic membre del Consell Social i president d’Amics UAB, i Juanjo Villanueva, professor emèrit del Departament de Ciències de la Computació i exdirector del Centre de Visió per Computador. El premi Col·lectiu UAB va ser per al Servei d’Ocupabilitat, i el va recollir la vicerectora d’Estudiants i d’Ocupabilitat Sara Moreno. Finalment, els premis Amics de les Biblioteques van ser per a Francisco Rico, Eduardo Rojo i, a títol pòstum, per a Jesús Moncada.

 

2017-2018

Festa Anual Amics UAB 2017

A la Festa Anual dels Amics, celebrada el 16 de novembre, es van atorgar els premis Amic dels Amics a Ana Ripoll, exrectora de la UAB, Josep Font, exsíndic de greuges de la UAB, i Antonio Franco, periodista i expresident de l’Associació d’Amics de la UAB. El guardó Col·lectiu de la UAB va anar al Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF), mentre que els premis Universitat-Empresa i Universitat-Societat, concedits pel Consell Social, es van atorgar a Bonaventura Clotet, cap del servei de malalties infeccioses a l’Hospital Universitari Trias i Pujol i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i a les dones del restaurant El Celler de Can Roca: Montserrat Fontané, Anna Payet, Alejandra Rivas i Encarna Tirado. També es va lliurar la segona edició dels premis Amics de les Biblioteques.

 

2016-2017

Festa Anual Amics UAB 2016

Durant la Festa Anual dels Amics, que va tenir lloc el 24 de novembre, es van atorgar els premis Amic dels Amics, en reconeixement de la trajectòria professional, a Lluís Ferrer, catedràtic del Departament de Medicina i Cirurgia Animals i exrector de la UAB, i a Sergi Berbel i Toni Casares, dramaturgs i fundadors de l’Aula de Teatre de la UAB. El premi Col·lectiu de la UAB va ser pel Cor de la UAB. Joan Soto, exconseller delegat de Hewlett Packard Espanya, i Josep Cuní, expresentador del programa 8 al dia de 8TV, van rebre els premis Universitat-Empresa i Universitat-Societat, concedits pel Consell Social.

 

2015-2016

Festa Anual Amics UAB 2015

El 19 de novembre es van atorgar els premis Amic dels Amics a la Festa Anual dels Amics de la UAB, en reconeixement de la trajectòria professional, a Fàtima Bosch, catedràtica del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular i directora del Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica de la UAB; a Teresa Torns, professora del Departament de Sociologia de la UAB, i a la Fundació Banc dels Aliments. A més, el programa Universitat a l’Abast va rebre el premi Col·lectiu UAB. Els premis Universitat-Empresa i Universitat-Societat, concedits pel Consell Social, es van atorgar a Josep Lluís Bonet, president del grup Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya, i a Johan Cruyff, com a fundador del Johan Cruyff Institute i de la Fundació Cruyff.

 

2014-2015

Festa Anual Amics UAB 2014

Els premis Amic dels Amics, lliurats al novembre a la Festa Anual dels Amics de la UAB, en reconeixement de la trajectòria professional, van ser per a Teresa Eulàlia Calzada, economista, diputada al Parlament de Catalunya del 1980 al 1984 i exdirectora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, Josep Maria Vegara, economista, enginyer i exdegà de la Facultat d’Economia i Empresa, i Manel Pousa, sacerdot i president de la Fundació Pare Manel. El Grup Dones i Drets va rebre el Premi Col·lectiu UAB. Finalment, el Premi Universitat-Societat, concedit pel Consell Social, es va atorgar a Josep Oliu, president del Banc Sabadell, doctor en Economia i exprofessor de la UAB.

 

2011-2012 

Festa Anual Amics UAB 2013

L’Associació d’Amics de la UAB va celebrar, l’1 de desembre, la seva festa anual a Casa Convalescència. Més de 250 persones van assistir a un acte en què va intervenir Antonio Franco, president de l’Associació d’Amics de la UAB, Alícia Granados, presidenta del Consell Social de la UAB, Ana Ripoll, rectora de la UAB, i el ministre d’Educació en funcions, Ángel Gabilondo. 

A l’acte es va fer l’entrega dels premis extraordinaris de doctorat de 2010-2011, que enguany van rebre més de cent persones. L’acte va prosseguir amb el lliurament del premi Sinergia Educativa, convocat pel Consell Social. Tot seguit, el programa Study Abroad, gestionat per la Fundació UAB, va rebre el Premi Col·lectiu de la UAB. El premi Amic dels Amics va premiar la trajectòria de tres catedràtics de la UAB: Victòria Camps, Jaume Terrades i Miquel Vilardell. Finalment, el premi Universitat-Societat, concedit pel Consell Social, va premiar Iñaki Gabilondo com a reconeixement per la seva carrera. 
L’Associació d’Amics de la UAB ha dut a terme durant el 2011 quatre jornades dins del programa Universitat Opina, tres xerrades dins el programa Divulgació. També ha impulsat diverses actuacions en el marc del projecte «B-30, eix d’innovació de Catalunya».

 

2010-2011 

Festa Anual Amics UAB 2010

La Festa Anual de l’Associació d’Amics de la UAB es va celebrar el 4 de novembre a Casa Convalescència. Entre els premis que s’hi van lliurar cal destacar el Premi Col·lectiu UAB, que enguany va reconèixer la tasca del Servei de Llengües-UAB Idiomes; el Premi Universitat-Societat del Consell Social, que va ser atorgat a la figura de l’exrector de la Universitat de Barcelona, Josep Maria Bricall, i els Premis Amic dels Amics, en reconeixement de la trajectòria personal i professional, que van ser lliurats a Margarita Arboix —catedràtica del Departament de Farmacologia de la UAB—, Miren Etxezarreta —professora emèrita del Departament d’Economia Aplicada de la UAB— i Santiago Hidalgo —primer membre del personal d’administració i serveis de la UAB que rep aquest reconeixement.

 

2008-2009 

Festa Anual Amics UAB 2008

El 21 de novembre es van lliurar els premis de l’Associació d’Amics de la UAB durant la seva festa anual a Casa Convalescència. El cantautor i exalumne Miquel Pujadó va conduir l’acte amb la interpretació de diversos temes de Brassens i Brel. Tot seguit es van lliurar els premis extraordinaris de doctorat del curs 2007-2008 i es va atorgar el Premi Col·lectiu UAB al Servei d’Activitat Física. El Premi Universitat-Societat va ser per a l’actriu i directora de teatre Anna Lizaran, mentre que els Premis Amics dels Amics van correspondre als catedràtics de la UAB Lluís Barbé i María Josefa Yzuel, i a Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya.
 

2007-2008

Festa Anual Amics UAB 2007

El 23 de novembre va morir l’escriptor Paco Candel, que només una setmana abans havia rebut el premi Universitat-Societat de l’Associació d’Amics de la UAB, que patrocina el Consell Social. Mònica Terribas va recollir el guardó en el seu nom. Els premis Amics dels Amics van ser per als professors Sergi Beser, David Jou i Carmina Virgili. Mitjançant uns vídeos i un text de presentació es va explicar els mèrits de les persones guardonades. El premi Col·lectiu UAB va ser per a l’Agència de Promoció d’Activitats i Congressos, que dirigeix Assumpta Cros. Es van lliurar també els premis extraordinaris de doctorat i els distintius a les persones associades que fa deu anys que pertanyen a l’Associació.

 

2006-2007

Festa Anual Amics UAB 2006

El dia 17 de novembre va tenir lloc a Casa Convalescència la festa anual dels Amics de la UAB, que presideix Xavier Muñoz. En el transcurs de l’acte es van lliurar el premis extraordinaris de doctorat atorgats el curs 2005-2006. Es va premiar també la trajectòria i la dedicació dels professors Francesc Serra, Marina Subirats i Blanca Vilà. El Premi Universitat-Societat es va atorgar a Carlos Jiménez Villarejo, i el guardó al Col·lectiu UAB va ser per a tots els membres que integren el Servei Assistencial de Salut de la UAB.

 

2005-2006 

Festa Anual Amics UAB 2005

L’Associació Amics de la UAB va lliurar el premis que atorga anualment el 18 de novembre. El Premi Amic dels Amics va ser per a tres reconeguts professors: Anna Cabré, Josep Egozcue i Isidre Moles. Les seves personalitats, les seves obres i els seus mèrits van ser glossats, respectivament, per Jordi Nadal, Ramon Pascual i Joan Botella. Es van lliurar també els diplomes dels premis extraordinaris de doctorat, així com el Premi Universitat-Societat a l’exalumna Anna Veiga, mentre que el Premi Col·lectiu UAB es va concedir a tots el membres del Servei de Biblioteques.

 

2001-2002

El sopar de l’Associació i la participació a la festa major de la UAB 

Coincidint amb el dia de la festa major, l’Associació d’Amics de la UAB va organitzar un sopar ball a Casa  Convalescència on es van homenatjar els socis que feia 10 anys que ho eren i els membres de l’antiga Junta de l’Associació. Així mateix, es van entregar els premis del concurs de fotografia “L’Autònoma insòlita” que havia organitzat l’Associació en el marc de la festa major.