U A B
La UAB a Barcelona

Consell Social

2013-2014

Gabriel Masfurroll

Gabriel Masfurroll, nou president del Consell Social

L’economista Gabriel Masfurroll va prendre possessió del càrrec de president del Consell Social de la UAB en un acte que va tenir lloc el 19 de maig a la UAB, a Casa Convalescència. Masfurroll pren el relleu de la doctora Alícia Granados, que ha estat la presidenta del Consell durant els últims cinc anys.

 

 

 

2008-2009

Alicia Granados

Alicia Granados, nova presidenta del Consell Social

La nova presidenta del Consell Social de la UAB, Alícia Granados, va prendre possessió del càrrec el 21 d’abril, en un acte a la Casa Convalescència que va comptar amb els parlaments de Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa; Rosa Cullell, presidenta sortint del Consell Social de la UAB, i Ana Ripoll, rectora de la UAB. La nova presidenta del Consell Social va agrair la confiança que li han dipositat i va destacar els tres motius principals pels quals ha acceptat el càrrec: l’admiració que sent per una institució com la UAB, la missió de mantenir la UAB connectada a la societat i el repte d’aprofitar les oportunitats que s’obren en un moment de crisi com l’actual.

 

Jornada Inmigració

El Consell Social analitza en una jornada la immigració a Catalunya 

El 18 de setembre va tenir lloc a la Casa Convalescència la jornada “L’ocupació de la immigració a Catalunya”, organitzada pel Consell Social de la UAB i pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, i que va moderar la periodista Patrícia Gabancho i va presidir la presidenta del Consell Social, Rosa Cullell. Durant la jornada es va analitzar el fenomen de la sobrequalificació dels immigrants als països de l’OCDE i a Espanya, on la xifra és especialment rellevant: afecta el 42,9 % de la població immigrant. Begoña Navarrete, directora de la FAS, va parlar del Programa Immigració i Universitat de la UAB, que va néixer el 2005 i està orientat a ajudar els immigrants amb estudis superiors.

 

2007-2008

Debat energia

Debat al Consell Social sobre el paper de l’energia 

El president d’Enagás, Antoni Llardén, va ser el protagonista de l’àpat de debat que, organitzat pel Consell Social, va tenir lloc el dia 12 de febrer a la UAB - Casa Convalescència. Antoni Llardén va analitzar el paper de l’energia en l’economia catalana, va fer un recorregut per les xifres sobre consum d’energia al món, i va mencionar els indicadors climàtics sobre les emissions globals de CO2 dels combustibles fòssils i el ciment. Llardén va parlar del desenvolupament d’infraestructures i de les xarxes de transport actuals i futures, la qual cosa va provocar un viu debat amb les persones participants a l’àpat.

 

Debat prestigi universitari

El Consell Social debat sobre el prestigi universitari 

El 18 d’octubre va tenir lloc, a la UAB - Casa Convalescència l’àpat de debat sobre el prestigi de la universitat en la societat, en el qual van ser presents el conseller Josep Huguet, la presidenta del Consell Social, Rosa Cullell, el rector Lluís Ferrer i la professora Muriel Casals, el notari Juan José López Burniol i el filòleg i periodista Josep Maria Puyal, que desprès va moderar un animat col·loqui entre totes les persones assistents. Maravillas Rojo, comissionada de l’Ajuntament de Barcelona per a Innovació i Recerca, va afirmar que la universitat té prestigi i en dóna.

 

2006-2007

Primer Fòrum del Consell Social

Primera sessió de Forum del Consell Social

La periodista Milagros Pérez Oliva va moderar la primera sessió fòrum del Consell Social Milagros Pérez Oliva, redactora en cap del diari El País, va ser la conductora de la primera sessió fòrum, que va tenir lloc el dia 26 de juny a la UAB-Casa Convalescència i a la qual van assistir 60 persones. El tema de discussió proposat va ser la convivència social i el professor Salvador Cardús va ser l’encarregat de pronunciar la ponència que havia d’encetar el debat.