Grau en Periodisme

Vols estar al dia de tot el que passa i ser qui ho explica, vols ser capaç d’elaborar i redactar notícies de manera integral, apostes per un exercici responsable de la professió periodística a l’era de la postveritat? Tot això ho pots fer en una facultat que forma comunicadors des de fa més de quaranta anys

Informació general

Fira virtual de graus: preguntes i respostes!

Divendres 7 de maig: apunta’t a la Fira virtual de graus: preguntes i respostes!. Fem sessions informatives per aclarir tots els dubtes amb professores i estudiants dels graus UAB.

Sents un gran interès per l’actualitat? Ets observador i t’agrada saber el perquè de les coses? Tens destresa redactant i parlant? Vols posar-te davant de les càmeres i dels micròfons?

Tu ja ets UAB. T’oferim:

  • Un pla d’estudis en el qual rebràs una formació integral en les competències bàsiques de la professió i en les tendències més actuals dels mitjans digitals i la comunicació multiplataforma.
  • Quatre estudis de ràdio, quatre platós de televisió, dos estudis de continuïtat d’àudio, deu sales d’edició de vídeo, dues sales d’edició d’àudio, dos platós de fotografia, aules informatitzades i el nostre servei de préstec de material, que et permetran portar a terme la teva proposta des del procés d’ideació fins a l’acabat final.
  • Elaborar informatius per a premsa, ràdio, televisió i Internet.
  • UAB Campus Mèdia, els mitjans de comunicació de la UAB integrats per UABtv i UABràdio. Podràs participar en alguns dels més de vint programes que formen part de la programació i fer noves propostes.
  • Pràctiques en els mitjans i empreses més importants del sector de la comunicació.
  • Un lloc on s’aposta per un exercici ètic de la professió i on s’han format gran part dels periodistes dels mitjans espanyols.

Sortides professionals

- Periodista en  gabinet de premsa, mitjà de comunicació (premsa, ràdio, televisió, mitjans digitals), agències de notícies, plataformes o portals en línia i empreses o institucions.
- Professional del periodisme: redactor, presentador, locutor, reporter, corresponsal, directiu, editor, gestor comunicatiu.
- Direcció de mitjans de comunicació i gestió d'empreses periodístiques.
- Responsable de continguts.
- Responsable de comunicació institucional.
- Guionatge.
- Fotoperiodisme.
- Gestor de comunitats (community manager).
- Consultor en comunicació.
- Professional autònom.
- Docència i recerca (professor d'institut o d'universitat).
- Tasques en sectors vinculats al món editorial i, la producció de vídeo o en empreses de relacions públiques.

Testimonis

Programes de mobilitat

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Periodisme Accedir a l'apartat de El grau en xifres