Grau en Història

Uns estudis exclusius, amb l’oferta més gran possible d’optatives i especialitzacions. Perquè puguis pensar històricament, situant en el temps els problemes del teu present i els projectes del teu futur

Informació general

 Grau en Història

T’apassiona el coneixement de les civilitzacions des de l’Antiguitat fins a la globalització actual? Vols pensar històricament el teu present i el teu futur? Ho vols fer en una facultat i en un campus que et permetran una formació oberta a la interdisciplinarietat i la recerca?

L’Autònoma ofereix de manera exclusiva en l’àmbit català i espanyol uns estudis d’Història amb la màxima especialització. Podràs recórrer el passat en la seva dimensió íntegra i formar-te en cerca i identificació d'informació, incloent-hi recursos digitals. Es programen fins a deu itineraris segons èpoques i temes, des de la gestió del patrimoni cultural o l’època contemporània fins a la dimensió del gènere en la història. Alguns itineraris són únics en l’àmbit estatal, com ara els d’història de la guerra o d’història social i cultural. Oferim pràctiques externes i programes de mobilitat internacional.

Volem respondre a les noves demandes del sector cultural, en què el coneixement de la història és un valor destacat. Àmbits com l’educació, la gestió del patrimoni, els museus, els mitjans de comunicació o el món editorial representen sortides professionals. La implicació en la recerca està garantida per un professorat d’excel·lència acreditada, amb destacats grups i instituts de recerca.

Sortides professionals

Avui dia, les qualitats i les competències de les persones graduades en Història depassen de llarg els àmbits tradicionals de l'educació i la recerca, tot i que continuen sent prioritaris en la inserció laboral.
Una gran part d'aquestes persones s'ha integrat professionalment en sectors que no estan directament vinculats a aquesta disciplina, però que valoren els coneixements i les competències assolits al grau:
- Arxivística i documentació
- Assessoria cultural
- Història aplicada a polítiques socials
- Disseny de polítiques de responsabilitat social
- Gestió i conservació del patrimoni històric o cultural
- Col·laboració en mitjans de comunicació
- Documentació i assessorament editorial
- Gestió pública i privada
- Món polític i de l'administració
- Serveis de comunicació d'empreses
- Turisme i lleure cultural
 

Testimonis

Programes de mobilitat

Pràctiques

Relació de centres de pràctiques

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Facultat de Filosofia i Lletres tenen signats convenis marc i específics amb diversos arxius, biblioteques i institucions. Tanmateix, l’estudiant pot proposar de fer les pràctiques en altres institucions concretes; interès que serà valorat pel professor responsable de l’assignatura i que possibilitarà la signatura de nous acords. Dels convenis destaca el signat amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que faculta l’alumnat del grau d’Història a realitzar pràctiques en qualsevol entitat vinculada.

Entre les institucions que han acollit alumnat del grau d’Història durant els últims cursos consten:

 • Ajuntaments (Àger, Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Sant Cugat    del Vallès, Sant Fruitós de Bages, Santa Perpètua de Mogoda...)
 • Arxius Històrics comarcals i locals (Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Ebre, Baix      Llobregat, Blanes, Maresme, Osona, Rubí, Solsonès, Terrassa...)
 • Arxiu Diocesà de Barcelona
 • Arxiu Nacional de Catalunya
 • Biblioteca de Catalunya
 • Centre d’Estudis per a la Democràcia Jordi Solé Tura – Mollet del Vallès
 • Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana
 • Drassanes reials i Museu Marítim de Barcelona
 • Fundació Municipal Joan Abelló
 • Museu de Badalona
 • OAL Museu Municipal de Moià i Parc Prehistòric de les Coves del Toll
 • Pavelló de la República – Universitat de Barcelona
 • Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Història Accedir a l'apartat de El grau en xifres

Més informació