MÓster oficial en FisioterÓpia del T˛rax

Formació avançada en fisioteràpia cardiorespiratòria per a fisioterapeutes capaços d'atendre eficaçment les necessitats terapèutiques i preventives en tots els àmbits de la salut

MÓster Oficial - FisioterÓpia del T˛rax

Coordinaciˇ del mÓster

Rosa Josa Armengol
Correu electrònic: rosa.josa@eug.es

Direcciˇ del mÓster

Núria López Galbany
Georgina Mateu Vives
Vanesa Rodríguez Salés
Andrea Valiente Planas
 
Contacte: rosajosa@eug.es

Relaciˇ de professors

Mòdul 1: ANATOMOFISIOLOGIA, EXPLORACIÓ I AVALUACIÓ TORÀCICA I TÈCNIQUES DE FISIOTERÀPIA
 
Felip Burgos Rincón
PhD. DU en Infermeria. Màster en Medicina Respiratòria.Infermer i investigador en el Laboratori de Funció Pulmonar, Hospital Clínic de Barcelona. Professor Associat UB.
 
Jean Chevaillier
Llicenciat en Fisioteràpia. Especialitat fisioteràpia respiratòria en la Fibrosi Quística, autor de la tècnica Drenatge autogen. Professor Col·laborador a Düsseldorf i a la Vrije Universiteit de Bruxel·les.
 
Quentin De Halleux
Llicenciat en Fisioteràpia. Especialitat fisioteràpia respiratòria en pediatria.Fisioterapeuta Cap del Servei de Pediatria Centre Hospitaler Universitaire Vaudois, Lausanne. Professor Col·laborador University of Health Sciences (Haute École de Santé Vaud) Lausanne.
 
José Angel De Marcos
Llicenciat en Medicina. Especialitat radiodiagnòstic, Radiologia toràcica. Cap del Servei de Radiologia, HU Mútua Terrassa. Professor Associat UB.
 
Franceck Drobnic
Doctor en Medicina. Especialitat Medicina de l’Educació Física i l’Esport. Professor Col·laborador de l’Escola de Medicina de l’Educació Física i l’Esport de la UB, Assessor Ministerio Educación y Ciencia – Convocatòria Becas Actividad Física y Salud. Cap del Departament d’Investigació, Centre d’Alt Rendiment, San Cugat.
 
Joaquim Gea Guiralt
Doctor en Medicina. Cap Servei Pneumologia Hospital del Mar de Barcelona.Degà Facultat de Ciències de la Salut i la Vida i  Catedràtic de Fisiologia, Universitat Pompeu Fabra.Acreditació AQU-ANECA.
 
Josep Lluis Heredia Budó
Doctor en Medicina. Professor Associat de la UB. Cap de servei de Pneumologia HU Mútua Terrassa. Professor de grau EUIF Gimbernat.
 
Rosa Mª Josa Armengol
Graduada en Fisioteràpia. Màster en Fisioteràpia del Tòrax. DU Infermeria. Acreditació professor col.laborador AQU.
 
Georgina Mateu Vives
Graduada en Fisioteràpia. Màster Universitari en Fisioteràpia del Tòrax. DU Infermeria. Fisioterapeuta àrea hospitalització HU Parc Taulí de Sabadell. Professora de grau EUIF Gimbernat.Acreditació professor col.laborador AQU.
 
Ricart Montané Escofet
Graduat en Fisioteràpia. Professor Titular EUIF Gimbernat. Acreditació professor col.laborador AQU.
 
Josep Mª Potau Ginés
Doctor en Medicina. Habilitació Nacional Anatomía i Embriología Humana. Professor Titular del departament d’ Anatomia humana de la UB. Professor de màsters a l’ EUIF Gimbernat.
 
Andrea Valiente Planas
Graduada en Fisioteràpia. Màster Universitari en Fisioteràpia del Tòrax.Fisioterapeuta Servei Pediatria HU Parc Taulí de Sabadell. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
 
Mòdul 2: FISIOPATOLOGIA DEL TÒRAX.  EXPLORACIÓ, AVALUACIÓ, DIAGNÒSTIC I TRACTAMENT DE FISIOTERÀPIA I
 
Empar Alvarez Auñón
Doctora en Medicina. Especialitat cardiologia. Adjunta del Servei de Cardiologia, HU Mútua Terrassa. Professora Associada UB, Departament de Medicina.
 
Montserrat Bosque García
Doctora en Medicina. Cap de la Unitat de Pneumologia i Al·lèrgia Pediàtrica, HU Parc Taulí de Sabadell. Professora Associada Fundació Universitària Parc Taulí, UAB. Directora del Màster Pneumologia i Al.lèrgia pediàtrica UAB. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
Adriana Castanyer Llanes
Llicenciada en INEF. DU en Fisioteràpia. Màster en Fisioteràpia del Tòrax. Directrice
de la Réhabilitation Clinique du souffle La Solane, Osséja.
 
Julia Estela Esteve
DU en Fisioteràpia.Màster en Fisioteràpia del Tòrax. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
Rafael Fernandez Fernández
Doctor en Medicina. Especialitat  Medicina Intensiva i Urgències. Cap del Servei de Medicina Intensiva, Fundació Althaia, Manresa. Professor Titular responsable d’assignatura en Màster de la  UIC, Col·laborador en el Màster “Malalts Crítics” UB-UAB (Acreditació: Recerca avançada AQU).
 
Anna Garcia Segura
DU en Fisioteràpia. Màster en Fisioteràpia del Tòrax. Fisioterapeuta àrea hospitalització HU Mútua Terrassa. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
Núria López Galbany
Graduada en Fisioteràpia. Màster Universitari en Fisioteràpia del Tòrax. DU Infermeria. Fisioterapeuta Servei Pediatria HU Parc Taulí de Sabadell. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
Manel Luján Torné
Doctor en Medicina. Metge adjunt Sènior del Servei de Pneumologia HU Parc Taulí de Sabadell. Professor clínic Associat de la UAB. Professor de grau EUIF Gimbernat.
 
Joan-Daniel Marti Romeu
PhD. DU en Fisioteràpia. Màster en Medecina Respiratòria.Fisioterapeuta clínic i d’
Investigación Unitat de Vigilancia Intensiva Respiratòria (UVIR) i secció d’experimentació animal Hospital Clínic de Barcelona.
Fátima Morante Vélez    
DU en Infermeria. Màster en Medicina Respiratòria per la UB. Infermera del Servei de Pneumologia HU San Pau Barcelona.Professora Col·laboradora Programa de doctorand de la UAB.
 
Mariona Noray Malgrat
DU en Fisioteràpia. DU Infermeria. Especialitat Fisioteràpia Respiratòria en la UCI.  Fisioterapeuta HU Parc Taulí Sabadell.
 
Núria Oriol Peregrina
Llicenciada en Psicologia. Màster en Bioètica, Doctorand. Logopeda Especialitat Logopèdia i Trastorns de la deglució. Logopeda HU Mútua Terrassa. Professora Col·laboradora FUB Manresa (UAB).
 
Mª Carme Puy Rion
Llicenciada en Medicina. Doctorand. Especialitat Patologia Respiratòria. Consultor Senior Responsable de l’àrea de RHB Respiratòria del Departament de Pneumologia, HU Sant Pau de Barcelona.Professora Associada clínica UAB.
 
Alexandre Sionis
Llicenciat en Medicina. Doctorand. Especialitat cardiologia. Cap Secció Unitat Coronària, HU Sant Pau, Barcelona.Professor Col·laborador en màsters UB, UAB. Professor de grau EUIF Gimbernat.
 
Thierry Troosters
Doctor en Fisioteràpia. Especialitat Rehabilitació Pulmonar. Fisioterapeuta/ Investigador Faculty of Physiotherapy and Rehabilitation Sciences Katholieke Universiteit Leuven, Bruxel·les.Professor Titular en Faculty of Physiotherapy and Rehabilitation Sciences Katholieke Universiteit Leuven.
 
François Vermeulen
Llicenciat en Fisioteràpia. MSc (Doctorand). Especialitat Pediatria i asma. Cap de Fisioteràpia als Hopitaux Universitaires de Geneve (UNIGE). Professor Col·laborador University of Health Sciences (Haute Ecole de Santé Vaud), Lausanne. Col·laborador Université Libre de Bruxel·les.
 
Mª Rosa Virgili Casas
Doctor en Medicina. Especialitat Endocrinologia Nutrició Bromatologia. Metge Adjunt Endocrinologia HU de Bellvitge. Professora  Associada UB.
 
 
Mòdul 3: FISIOPATOLOGIA DEL TÒRAX.  EXPLORACIÓ, AVALUACIÓ, DIAGNÒSTIC I TRACTAMENT DE FISIOTERÀPIA II
 
Pere Almagro Mena
Doctor en Medicina. Especialitat en geriatria i malalties respiratòries. Metge Adjunt del Servei de Medicina Interna HU Mútua Terrassa. Professor Associat de la UB. Professor del Màster  Pacient pluripatològic i edat avançada i del Màster Gerontologia Clínica de la UAB.
 
Esther Ballesteros Martin
Graduada en Fisioteràpia. Títol Experto en Fisioterapia Respiratoria por la Universidad de A Coruña. Màster de Técnico Superior de prevención en riesgos laborales.
Fisioterapeuta Hospital  de Valladolid. Professora Associada de la Escuela de Fisioterapia de la Universidad de Salamanca.
 
Josep Belda Sanchís
Doctor en Medicina. Especialitat Cirurgia Toràcica. Cap del Servei de Cirurgia Toràcica HU Mútua Terrassa.Professor Associat UB, Departament de Cirurgia i especialitats quirúrgiques.
 
Ramón Farrés Coll
Llicenciat en Medicina. European Board of Surgery. Doctorandum. Especialitat Anatomia humana cirurgia digestiva i abdominal. Cap de Secció Cirurgia Colo-Rectal, HU Trueta de Girona.Tutor docent Servei Cirurgía General i Digestiva.Professor Associat UDG.
 
Josep Lluis Heredia Budó
Doctor en Medicina. Cap de Servei de Pneumologia HU Mútua Terrassa. Professor Associat de la UB. Professor de grau EUIF Gimbernat.
 
Miquel Josa Garcia-Tornel
Llicenciat en Medicina. Especialitat Cirurgia cardiaca. Cap Servei Cirurgia Cardiovascular Hospital Clínic Barcelona.
 
Jean Bernard Michotte
Llicenciat en Fisioteràpia. MSc (Doctorand). Especialitat Ventilació mecànica. Professor Titular responsable dels estudis de fisioteràpia en University of Health Sciences, Haute École de Santé Vaud), Lausanne (Acreditació: Société de Kinésithérapie de Réanimation). Col·laborador Claude Bernard University Lyon. Col·laborador University Hospital of Genève. Col·laborador Société de Kinésithérapie de Réanimation, Paris.
 
Salvador Quintana Riera
Doctor en Medicina. Especialitat UCI, Aturada cardíaca i Bioètica. Instructor en reanimació cardiopulmonar pel CCR i SEMICYUC.
 
Ramón Rami Porta
Doctor en Medicina. Especialitat Cirurgia Toràcica. Metge Adjunt de Cirurgia Toràcica, HU Mútua Terrassa.Chairman del International Staging Committee of the International Association for the Study of Lung Cancer. Membre del Centro de Investigación Biomédica en Red, Enfermedades Respiratorias, Grupo Cáncer de Pulmón (CIBERES-Cáncer de Pulmón).
 
Jean Roeseler
Doctor en Fisioteràpia. Especialitat Cures Intensives i Ventilació Mecànica. Fisioterapeuta UCI, Cliniques Universitaires Saint-Luc, Bruxel·les.Professor Col·laborador University Catholic of Louvain (Acreditació: Agrégation de l’enseignement supérieur). Col·laborador Université  Descartes, Paris. Col·laborador Université de Lyon.
 
Josep Mª Sanchez Palomero
Doctor en Medicina. Especialitat otorrinolaringologia. Servei Otorrinolaringologia, HU Trueta Girona.
 
Rosa Villalonga Vadell
Doctora en Medicina. Especialitat Cirurgia, Anestesiologia i  Reanimació. Metge adjunt Anestesiologia i Reanimació HU Bellvitge. Cap d’estudis de l’Hospital Universitari de Bellvitge.Professora Associada UB.
 
 
Mòdul 4: METODOLOGIA DE LA INVESTIGACIÓ.  GESTIÓ I PROFESSIÓ
 
Maria Grau Magaña
Doctora Europea en Salut Pública i Metodologia de la Investigació Biomèdica. Llicenciada en Medicina,Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.
Investigadora Fundació IMIM, Hospital del Mar.Professora de Màster i Postgrau UAB, UB, UDL, UPF.
Glòria Mateu Vives                                                                                                 Doctora en Psicologia. Especialitat Psicologia grupal Individual. Tutora pràcticum UAB, URL, UB. Psicopedagogia, psicòloga, psicoterapeuta, consultora FundacióSanitària San Pere Claver.
 
Jaume Pujades Rosich
Llicenciat en Dret. Professor Associat EUIF Gimbernat.
 
Grégory Reychler
Doctor en Fisioteràpia. Especialista en Fisioteràpia respiratòria, Medicina de l’exercici, Fibrosi Quística i Aerosolteràpia.  Fisioterapeuta Cap de l’Àrea Respiratòria en Cliniques Universitaires Saint-Luc, Bruxel·les, Responsable de la Readaptació Pulmonar. Professor Col·laborador University Catholic of Louvain (Acreditació: Société de Kinésithérapie en réanimation i Association belge de Kinésithérapie Respiratoire). Col·laborador Institut d’Enseigne-ment Supérieur Parnasse - Deux Alice, Bruxel·les.
 
Manel Santiñà Vila
Doctor en Medicina. Especialitat Qualitat i seguretat. Professor Col·laborador UB. Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia. Direcció de Qualitat i Seguretat Clínica, Hospital Clínic de Barcelona. Investigador Associat del Centro de Investigació Epidemiològica en Salud Internacional de Barcelona (CRESIB).
 
Xavier Vallés Casanovas
Doctor en Medicina. Especialitat patologia infecciosa. Investigador, Tècnic superior en Salut, Institut Català d’Oncologia, HU Germans Trias i Pujol. Professor Associat UB i UPF.
 
 
Mòdul 5: PRÀCTIQUES EXTERNES
 
Tutors de pràctiques externes dels centres
 
 
Mòdul 6: TREBALL DE FI DE MÀSTER
 
Coordinador del treball de fi de màster: 
 
Montserrat Bosque García
Doctora en Medicina. Cap de la Unitat de Pneumologia i Al·lèrgia Pediàtrica, HU Parc Taulí de Sabadell. Professora Associada Fundació Universitària Parc Taulí, UAB. Directora del Màster Pneumologia i Al.lèrgia pediàtrica UAB. Professora de grau EUIF Gimbernat.
 
Vanesa Rodríguez Salés
Doctorandum en Biomedecina UPF. DU en Fisioteràpia. Màster en Salut Pública UPF. Doctorandum en Biomedecina UPF. Postgrau Experto en Fisioterapia respiratoria y cardiaca UEM. Professora Associada EUIF Gimbernat.
 
 
Tutors de Treball Fi de Màster: P Almagro, M Bosque, F Burgos, F Drobnic, R Fernandez, J Gea, M Grau, M Lujan, G Mateu, D Marti, MªC Puy, S Quintana, R Rami, G Reychler, J Roeseler, V Rodriguez, T Troosters, X Vallés, F Vermeulen.