Māster Oficial - Prehistōria, Antiguitat i Edat Mitjana

Presentaciķ

El màster de Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana s'adreça primordialment a llicenciats/llicenciades i graduats/graduades en Arquelogia, Història, Història de l'Art, Filologia clàssica, Antropologia, Biologia i Geologia.

És un màster de 60 ECTS estructurat en dues especialitats:  Arqueologia Prehistòrica i Antiguitat i Edat Mitjana.

Els continguts han estat renovats recentment i els títols de les assignatures s'han adaptat a les tendències més recents de la recerca. En aquest sentit, s'ha volgut potenciar la formació en recursos digitals aplicats a l'arqueologia i l'aprofundiment en tècniques molt especialitzades (especialitat en Arqueologia Prehistòrica),  reforçar el maneig de documentació escrita i arqueològica original, així com incidir molt especialment en la línia de recerca de les conquestes, migracions y paisatge (especialitat en Antiguitat i Edat Mitjana). A més, s'ha inclòs un mòdul de pràctiques externes i s'ha reforçat en crèdits el Treball de Final de màster.

L'objectiu fonamental del màster és desenvolupar les competències necessàries per obtenir un coneixement avançat en el camp de la prehistòria, la història i arqueologia antiga i medieval i l'estudi dels textos clàssics i medievals. Aquesta formació contempla aspectes tècnics i metodològics així com qüestions arqueològiques, historiogràfiques i filològiques de la recerca internacional més recent.

El plantejament del màster pretén que l'estudiant pugui desenvolupar la seva capacitat investigadora així com adquirir recursos útils en la professionalització diversa que tots aquests camps d'estudi permeten, com arqueòlegs, historiadors o filòlegs. Per aquest motiu es prioritzen de forma decidida procediments participatius en les classes presencials, amb un alt contingut pràctic. Així mateix, el màster comporta la realització d'unes pràctiques externes que han de permetre desenvolupar, en un àmbit professional o de recerca, els mètodes i tècniques treballats en els mòduls, així com proporcionar eines per a la realització del Treball de Final de Màster. Aquest treball té un pes molt significatiu en el conjunt del màster atès que és vol assegurar que l'alumne pot desenvolupar el projecte de recerca de forma aprofundida.

Les guies docents publicades corresponen encara al curs actual. A partir del mes de juliol podreu consultar les noves guies docents. Podeu consultar aquí una descripció de l’estructura i continguts dels mòduls del màster.

Coordinació (Especialitat de Ciències de l'Antiguitat):
Jordi Cortadella

Sotscoordinació (Especialitat Arqueologia Prehistòrica):
Rafael Micó

Sortides professionals

Les principals sortides professionals dels titulats en el màster de Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana seran:
  • La recerca, la protecció, la conservació i la difusió del patrimoni històric-arqueològic (arqueologia de camp, gestió del patrimoni arqueològic, museus, fundacions culturals, parcs arqueològics, arxius, etc.).
  • L'ensenyament d'estudis històric-arqueològics i filològics.
  • La col·laboració en tot tipus de mitjans de comunicació i editorials.
  • L'assessorament cultural de diversos tipus d'institucions vinculades al patrimoni i, de forma més genèrica, el treball en les administracions públiques.
  • La gestió de projectes internacionals públics i privats.
  • L'activitat com a personal docent i investigador en universitats i centres de recerca públics i privats.

Horaris

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
66€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 01/10/2019
Centre: Facultat de Filosofia i Lletres
https://www.uab.cat/lletres/
Idioma:Catalā i castellā.

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ