• UABDivulga
21/12/2017

La publicació digital UABDivulga, premi Nacional de Recerca en la categoria de Comunicació Científica

uabdivulga
La publicació digital UABDivulga, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obtingut el Premi Nacional de Recerca 2017, que atorguen el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi),  en la categoria de Comunicació Científica.

La publicació digital UABDivulga, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va néixer el 2003 per apropar a la societat la producció científica d’aquesta universitat i els seus centres vinculats. Compta amb la participació de científics de 57 departaments de la UAB i 44 centres i instituts de recerca vinculats, a més de 19 empreses spin-off del Parc de Recerca UAB. Fins a la data d'avui, s'han publicat més de 2.000 articles en tots els àmbits de coneixement de la universitat. Inclou entrevistes amb investigadors i personalitats científiques que visiten la UAB, en format escrit i o en breus càpsules de vídeo, així com més de 155 reportatges videogràfics sobre projectes de recerca. Els seus continguts es publiquen en català, castellà i anglès i s’envien cada mes en format de butlletí electrònic a 2.785 subscriptors.
 
Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat el bioinformàtic Roderic Guigó, coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i professor de Bioinformàtica de la UPF, amb el Premi Nacional de Recerca 2017; en la categoria de Talent Jove, a l’astrofísica italiana Nanda Rea, investigadora titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC), especialitzada l’estudi dels magnetars, estrelles de neutrons envoltades dels camps magnètics més intensos de l’Univers; la Fundació La Marató de TV3 ha obtingut el Premi en la categoria de Mecenatge Científic pel seu esforç sostingut durant 25 anys en finançament de la recerca en biomedicina i conscienciació social sobre malalties greus i cròniques;  finalment,  el Premi de Partenariat Publicoprivat en R+I ha estat per la plataforma de recerca col·laborativa en l’àmbit de la mobilitat Cooperative Automotive Research Network (CARNET), impulsada per SEAT, Volkswagen Group Research i la UPC.

Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. El jurat ha estat presidit per Antoni Esteve, president de l’FCRi.

 
View low-bandwidth version