• UABDivulga
22/09/2020

Intel·ligència artificial per al control de bioprocessos fermentatius

Laboratori de Fermentació

Investigadors del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB participen en el projecte internacional Continued Process Validation (CPV) of the Future per aplicar la intel·ligència artificial en el control de bioprocessos fermentatius.

El grup d’Enginyeria de Bioprocessos i Biocatàlisi Aplicada (ENG4BIO) del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB estem participant en el projecte internacional "Continued Process Validation (CPV) of the Future” dins del grup d’interès de Process Validation de la Parenteral Drug Association (PDA).  

L’objectiu de aquest projecte és establir un procediment estàndard de CPV en bioprocessos fermentatius, tot aplicant la intel·ligència artificial com a un mètode analític vàlid per al control dels bioprocessos.

Aquesta iniciativa s’ha dissenyat per explorar les diferents fases del CPV (Process Design, Process Performance Qualification and Continued Process Verification). El nostre grup de recerca, ENG4BIO, està generant el conjunt de dades experimentals basades en l’explotació de Pichia pastoris com a factoria cel·lular per a la producció de bioproductes recombinants, en paral·lel a l’empresa Bigfinite, que proporciona la plataforma on totes les dades biològiques generades seran tractades per a la creació de models d’intel·ligència artificial.

La iniciativa té el suport de membres de la PDA y, recentment, el projecte ha rebut el suport econòmic del Product Quality Research Institute (PQRI).

Francisco Valero

Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental
Universitat Autònoma de Barcelona

Referències

Projecte internacional Continued Process Validation (CPV) of the Future

 
View low-bandwidth version