Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Prehistòria

La nostra activitat

Organigrama xifres del departament

La recerca  

Els nostres projectes de recerca, tot i que centrats a la prehistòria, abracen un amplíssim ventall cronològic, des de les primeres fases de l’evolució humana fins a societats i comunitats contemporànies vinculades a la investigació prehistòrica, arqueològica i patrimonial. Diferents grups de recerca desenvolupen la seva activitat des d’Àfrica fins al Mediterrani, especialment a la Península Ibèrica. A més, des fa més de 20 anys, el departament manté una estreta vinculació amb l’arqueologia sud-americana i del Pròxim Orient amb projectes punters en totes dues regions, combinant el treball de camp arqueològic amb l’etnoarqueologia. 

 

La docència

El professorat del departament participa fonamentalment al Grau d’Arqueologia de la UAB, on s’inicia la formació en prehistòria. Els estudis de postgrau que coordina el departament són el Màster en Arqueologia Prehistòrica, el Màster d’Humanitats i Patrimoni Digitals i el Programa de Doctorat en Arqueologia Prehistòrica.

El Departament de Prehistòria també imparteix docència al Grau d’Història, al Grau d’Humanitats i al Grau de Veterinària de la UAB. 

 

La transferència 

Seguint els criteris del Consell d'Europa per a la protecció del patrimoni arqueològic i del valor per a la societat del patrimoni cultural (Convenció de La Valleta 1992; Convenció de Faro 2005), entenem aquest com a eina d'estudi científic i com a font de memòria col·lectiva i d'acció sociocultural. Per això, el departament desenvolupa múltiples programes d'activació educativa i cultural, alhora que col·labora de forma sistemàtica amb les administracions públiques per a la rendibilització social de les investigacions arqueològiques que duem a terme al territori.