Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas guanyen un contracte RyC
05 10 2023
L'Agencia Estatal de Investigación ha publicat la Proposta de Resolució Provisional de persones seleccionades i de reserva de la convocatòria 2022 de les ajudes Ramon y Cajal. Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas han estat seleccionats.
Estudien en ratolins com canvia la matèria gris i la matèria blanca del cervell durant els primers dies de vida
15 09 2023
Un grup de recerca de la Unitat d’Histologia i de Biofísica i l’Institut utilitza una tècnica de gran sensibilitat per analitzar els canvis bioquímics que es produeixen en el cervell en maduració. L’estudi és clau per entendre com es forma aquest òrgan i poder entendre què passa en les malalties en que hi ha alteracions en el neurodesenvolupament, com l’autisme o l’esquizofrènia. Llegeix l'article
Aconsegueixen que l¿EMA designi el cannabidiol com a medicament orfe pel tractament de la Síndrome de Leigh
14 09 2023
Els Drs. Emma Puighermanal, Albert Quintana i Elisenda Sanz, del grup de recerca en Neuropatologia Mitocondrial, van presentar la sol·licitud a l’Agència Europea del Medicament (EMA), que ha designat el cannabidiol com a medicament orfe per tractar aquesta malaltia mitocondrial minoritària.
L'Institut tindrà un nou edifici
13 09 2023
La UAB ha iniciat la licitació per a la construcció d’un nou edifici, situat al costat de la Facultat de Medicina, que en diferents fases preveu la construcció de quatre mòduls independents, amb un accés comú i connexió amb Medicina. La primera fase del projecte inclourà la construcció de les dues primeres torres, que inclouran un nou espai per l’Institut.
La gINCana 2023 va ser un èxit
21 07 2023
Una quarentena d'estudiants de PhD i postdocs van participar a la tercera edició de la gINCana.
La Dra. Mercedes Arrué ens explica la seva tesi doctoral
21 07 2023
"Las partículas diésel son perjudiciales y alteran la fisiología de órganos tales como el cerebro, el pulmón o el sistema circulatorio lo que puede dar lugar a la aparición de un ictus o a que su recuperación sea peor".
L'estrès crònic que pateixen les dones víctimes de violència de gènere altera la manera com responen a un estrès puntual
20 07 2023
En un article coordinat pel Dr. Antonio Armario, analitzen les conseqüències de l'estrès sostingut en el temps que suposa patir violència de gènere, i estudien com afecta tant a la capacitat per detectar situacions amenaçadores com a la salut mental. Llegeix l'article
Impuls a l'estudi d'una teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives
07 07 2023
La Universitat ha signat un acord de llicència de patent amb Anew Medical, empresa nord-americana que desenvolupa teràpies innovadores per a malalties neurodegeneratives i el càncer, que els permetrà treballar conjuntament per accelerar el desenvolupament del tractament a fi que pugui arribar a la fase clínica. La teràpia gènica patentada per investigadors de la UAB protegeix, en ratolins, contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment, millora la funció motora i retarda l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o l’Alzheimer.
Demostren la importància de l'eix fetge-cervell en la malaltia d'Alzheimer
22 06 2023
Un equip de recerca de la UAB ha analitzat el fetge de ratolins model de malaltia d’Alzheimer i ha descrit alteracions morfològiques, cel·lulars i funcionals. La recerca demostra la importància de l’eix fetge-cervell pel que fa als símptomes psicològics de la malaltia.
Una dieta hipocalòrica atenua canvis cerebrals relacionats amb la pèrdua de memòria associada a l'edat
22 06 2023
Un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) estudia en rates velles els efectes que té una dieta de restricció calòrica sobre l’hipocamp, una estructura cerebral crítica en processos d’aprenentatge i memòria. Els resultats corroboren que hi ha una millora cognitiva derivada de la dieta i conclouen que va lligada a una reducció dels nivells d’inflamació i pèrdua neuronal a l’hipocamp.