Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Neurociències (INc-UAB)

Una pila d'activitats per la Setmana del Cervell

25 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La Setmana del Cervell és una iniciativa mundial a la que ens sumem cada any per donar visibilitat a la recerca que es fa sobre aquest organ i el sistema nerviós en general.

Escolab 24

La setmana de l'11 al 17 de març va ser la Setmana del cervell i, des de l’Institut ens hi vam voler sumar amb activitats de divulgació per a tots els públics:

  • D’una banda, juntament amb la cooperativa educativa Eduxarxa i gràcies a la col·laboració de la Sociedad Española de Neurociencias (SENC) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, vam elaborar uns materials didàctics per a treballar a l’aula de l’ESO, que van descarregar-se 37 escoles i instituts. A més, l'institut Pere Fontdevila, de Gironella, i l’Escola Sant Nicolau, de Sabadell, van ser escollides per sorteig per rebre una xerrada d’una investigadora (la Dra. Laura Cutando o la Sara Serrano), explicant la seva recerca.
  • També, alumnes del batxillerat científic de l’escola Vedruna de Gràcia van venir a visitar els nostres laboratoris tècnics (microscòpia, histologia, cultius i biologia molecular). Va ser dins del marc de l’Escolab, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per donar a conèixer els centres de recerca a l’alumnat de secundària i batxillerat i cicles formatius.
  • Finalment, juntament amb la CORE de Salut Mental, vam organitzar una nova edició del cicle de xerrades en línia Cervella’t, on diversos investigadors/es de l’Institut van explicar la seva recerca a públic adult no especialitzat. Va tenir molt d’èxit, ja que hi va haver més de 200 persones inscrites.

L’any que ve, més!

Amb la col·laboració de:

eduxarxa

logo senc

logo fecyt

 

 

 

Dins de