Actualitat
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
La UAB participa en l'Aliança de semiconductors i xips de Catalunya impulsada per la Generalitat
30 05 2023
La iniciativa público-privada tindrà l’objectiu de captar projectes d’empreses capdavanteres d’aquest sector, formar i atraure talent especialitzat, potenciar la recerca i la innovació i connectar l’ecosistema local al món.
La ministra Morant presenta a la UAB el Pla complementari d'astrofísica i física d'altes energies
09 02 2023
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha presentat avui a la Facultat de Ciències de la UAB el Pla complementari d’astrofísica i física d’altes energies, que coordinarà l’IFAE.
La UAB organitza l'International Workshop on Computational Nanotechnology
25 01 2023
La 22a edició del congrés tindrà lloc del 12 al 16 de juny de 2023 a la Casa Convalescència i servirà per presentar i debatre les solucions actuals i futures de la nanotecnologia computacional en la simulació de nanoestructures, nanomaterials i nanodispositius. Es tracta d’un camp eminentment interdisciplinari que implica àmbits com l’electrònica, l’enginyeria, la física, les matemàtiques aplicades, la química i la biologia. El termini per presentar-hi treballs i participar-hi ja és obert.
L'investigador Diego Blas rep el Premi Buchalter de Cosmologia
16 01 2023
Diego Blas Temiño, investigador del Departament de Física de la UAB i de l’IFAE, ha estat guardonat amb el Premi Buchalter de Cosmologia per la seva investigació sobre ones gravitacionals.
Comença el Programa de recerca de comunicacions quàntiques, amb participació de la UAB
28 11 2022
El programa, coordinat per l'ICFO, té per objectiu desenvolupar tecnologies per a la futura internet quàntica. Hi participen, a més de la UAB, l'IFAE, l’ICN2, la UB i la UPC.
Desenvolupen un material que imita com el cervell guarda la informació
08 11 2022
Investigadors de la UAB han desenvolupat un material magnètic capaç d'imitar la manera com el cervell emmagatzema la informació. El material permet emular la sinapsi de les neurones i imitar per primer cop l’aprenentatge que es produeix durant el son profund.
Un nou instrument per millorar l'estudi dels raigs gamma de l'Univers
11 10 2022
Científics del Departament de Física de la UAB i del CERES han desenvolupat un nou concepte de LIDAR (Light Detection and Ranging) que permet mesurar amb més precisió la distància a la qual es troben diferents components de l'atmosfera. La nova eina pot millorar així l'estudi dels raigs gamma de l'Univers mitjançant els telescopis MAGIC des de l'Observatori del Roque de los Muchachos.
El desgel del permagel també incrementa l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle en els llacs àrtics
06 10 2022
L’aigua subterrània que circula pel subsol a causa del desgel del permagel pot transportar diòxid de carboni i metà —gasos amb un potent efecte d’hivernacle— fins als llacs àrtics, la qual cosa incrementa els efectes del canvi climàtic. Aquest procés de transport de gasos fins als llacs, que culmina amb la seva emissió cap a l’atmosfera, s’ha quantificat ara per primer cop en un treball amb coautoria d'investigadors de la UAB publicat a Nature Communications.