Vés al contingut principal

Governança, transhumància i ecologia de prats. Estudi eco-antropològic de tres comunals de pastors a les serres del nord-est d'Andalusia

16 maig 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El grup AHCISP us convida al seminari: MOBILITATS HUMANES  per al dimecres, 17 de MAIG de 2023, a les 12h. Sala Tarotdequinze de la Facultat de Filosofia i Lletres, UAB a càrrec de Pablo Domínguez (CNRS-LPE DAHCISP/XIPE-UAB), Francisco Godoy (AHCISP/XIPE-UAB) i Pau Sanosa (AHCISP-UAB).

seminari transhumancia

En aquest seminari, us convidem a la presentació d’una investigació on han participat companyes i companys del grup AHCISP del Departament d’Antropologia, i sobretot a participar de la problematització i discussió dels seus resultats i les seves anàlisis. 

La investigació se centra en tres comunals pastorals de muntanya on, amb aproximacions des de l’antropologia i l’ecologia, abordem un estudi comparatiu dels efectes que la governança i les mobilitats practicades en aquestes zones tenen sobre l’ecologia de prats de muntanya. Els resultats apunten a uns efectes positius a nivell ambiental, especialment rellevants en els casos de transhumància de llarga distància. L’estudi obra també la porta a discutir i replantejar les concepcions sobre formes d’entendre i practicar governança local i mobilitats, a la vegada que mostra la complexitat de la recerca transdisciplinar en el terreny de les relacions natura-cultura. 

Per a més informació, podeu consultar: www.piccahers.org

Dins de