Relació amb el territori Un pol d'atracció de talent en un entorn d'excel·lència acadèmica i empresarial

El territori de l'eix B30

Àmbit B30

B30 és la voluntat dels 23 ajuntaments que formen part del grup impulsor d'aquest àmbit que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament han acordat definir una estratègia de col•laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest l'eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del Sud d'Europa.

 

B30 són 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones. 195 polígons d'activitat econòmica.

Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, el Papiol, Granollers, la Roca del Vallès, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Vilanova del Vallès.

A l’octubre de 2012 es va constituir l’associació i es va definir un pla de treball.

Per desenvolupar els seus projectes l'associació té previst optar a ajudes europees, tal com ja ha fet el Catalonia Innovation Triangle (CIT), un consorci format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola de promoció del territori que ha servit d'inspiració a aquesta nova unió de municipis.

Els actius de B30

Formen part dels actius de B30, entre d’altres:
• El Parc de l'Alba, que acull el laboratori de llum del sincrotró.
• La Universitat Autònoma de Barcelona i el seu Parc de Recerca UAB.
• La Universitat Politècnica de Catalunya amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura,
• Esade-Creàpolis.
• La Universitat Internacional de Catalunya.
• L'ESDi a Sabadell.
• El Parc Tecnològic del Vallès, amb 150 empreses instal•lades i on treballen 2.910 persones.
• El Centre Intermodal de Mercaderies (CIM), un dels quatre que hi ha a Catalunya, com a equipament per afavorir l'eficiència en la distribució de mercaderies als principals centres d'activitat econòmica.

Compta ja amb infraestructures de comunicació importants (AP7, C-58, Aeroport de Sabadell, la xarxa ferroviària), amb equipaments rellevants com l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès, el Circuit de Catalunya a Montmeló, una oferta hotelera i comercial rellevant, i els equipaments firals com la Fira Sabadell, el Centre de Congressos i Convencions de la UAB o el Recinte Firal de Granollers, entre molts altres.