Beques Investigadors


Ens els últims anys, Barcelona s’ha convertit en una de les capitals de la inversió i l’excel·lència científica. Cada vegada hi ha més investigadors que vénen a treballar a la capital catalana i més empreses que hi arrelen, conscients de la quantitat de talent que hi ha, tant del mateix país com de fora. Amb 22 concessions per milió d’habitants, Catalunya i la seva capital, Barcelona, són líders a Europa en captació dels ajuts europeus per a la investigació més prestigiosos: les beques del Consell Europeu de Recerca.

Beques PIFEn aquest context la Universitat Autònoma de Barcelona participa anualment amb una convocatòria per a la contractació de nou personal investigador en formació i personal investigador postdoctoral, entre d'altres ajusts que pots consultar en aquest enllaç.

AGAURL’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca gestiona 30 línies d’ajuts per a l’R+D+I, d’un import aproximat d’uns 100 milions d’euros, per fomentar l’excel·lència de la recerca a Catalunya. Les beques s’atorguen seguint un procés independent i transparent mitjançant experts externs. Així, s’afavoreix la mobilitat d’investigadors al territori català gràcies a diferents entitats financeres.

Euraxess.catHi ha multitud de programes de cooperació entre països i institucions que faciliten la unió de talent per fer recerca. Per exemple, l’Ambient Assisted Living (AAL) treballa per potenciar la indústria europea mitjançant les TIC, o el programa Amèrica Llatina Formació Acadèmica (ALFA), que proveeix finançament a investigadors de 18 països d’Amèrica Llatina per tal que facin investigació a Europa. Entitats i fundacions com “Santander, Fundació Catalunya – La Pedrera”, etcètera, ofereixen beques perquè investigadors de diferents països facin recerca. Cal destacar les beques per a doctorats de l’Obra Social ”la Caixa”, que pretén fomentar la mobilitat sense que els diners siguin un impediment. I és que, segons el seu ideari, la inversió en educació és la millor fórmula per arribar al progrés i al benestar social.

Per als qui vulguis cursar un doctorat des de dins d’una empresa, en col·laboració amb una universitat, hi ha el Pla de doctorats industrials. Els estudiant tenen l'oportunitat d’incorporar-se a un entorn laboral mentre fan la tesi. Tot això amb un contracte laboral de 3 anys, a raó de 22.000 euros bruts/any com a mínim, i amb altres avantatges, com ara la matrícula gratuïta i la borsa de mobilitat.

S'ofereixen dos programes: un per a titulats superiors residents a Espanya (també residents de la UE) per estudiar o investigar a l’estranger, i un altre per finançar la formació d’estrangers en universitats, centres i organismes de recerca espanyols i estrangers, amb l’objectiu de facilitar la seva formació superior i reforçar les institucions docents i d’investigació dels països socis. Podeu consultar en aquest enllaç.

FullbrightLes prestigioses beques Fullbright, destinades a artistes, doctors, funcionaris i titulats superiors, ofereixen la possibilitat d’ampliar coneixements tant als ciutadans del país com als ciutadans dels Estats Units d’Amèrica que volen fer una estada al nostre territori.
 

Pots consultar tota aquesta informació detallada en aquest enllaç.

 

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Geologia
Facultat de Ciències
Universitat Autònoma de Barcelona
Edifici Cs, 08193 - Cerdanyola del Vallès, Espanya
(+34) 93 581 16 09

d.geologiaarrobauab.cat

 

 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona