Grau en Arqueologia

L’únic grau d’arqueologia amb l’acreditació d’excel·lència de l’AQU i la menció addicional de recerca. Té un elevat contingut pràctic que et permet familiaritzar-te amb la recerca en arqueologia

Informació general

Grau en Arqueologia

En els últims anys la demanda d’arqueòlegs ha augmentat i la UAB va ser una de les primeres universitats que va crear uns estudis per donar resposta a aquesta demanda. El grau en Arqueologia de la UAB et proporciona els coneixements teòrics, metodològics i tècnics propis de l’arqueologia i de les disciplines històriques, permetent el treball amb restes d’èpoques molt diverses, des de la prehistòria fins l’era moderna.

Per estudiar arqueologia és important tenir un interès per la història, tant per les seves etapes més antigues com per l’estudi dels períodes més recents mitjançant els mètodes propis de l’arqueologia. D’altra banda, l’arqueologia requereix persones amb capacitat d’anàlisi crítica, d’observació i de reflexió, amb inclinació pel treball de camp (prospeccions, excavacions) i l’estudi dels materials arqueològics.

El grau en Arqueologia de la UAB és un dels únics quatre graus oficials d’Arqueologia de l’Estat espanyol i l’únic que compta amb la màxima acreditació de l’AQU i amb un reconeixement a la seva orientació a la recerca.

Sortides professionals

  • Arqueologia de camp.
  • Gestió del patrimoni arqueològic i cultural.
  • Museus, fundacions culturals, parcs arqueològics, etc.
  • Ensenyament d'història i d'estudis historicoarqueològics. Docència i recerca a universitats i centres d'investigació públics i privats.
  • Col·laboració en mitjans de comunicació i editorials.
  • Assessorament cultural de diversos tipus d'institucions.
  • Treball en les administracions públiques o gestió de projectes internacionals públics i privats.

Testimonis

Programes de mobilitat

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en ArqueologiaSegell addicional d'AQU Catalunya del Grau en Arqueologia Accedir a l'apartat de El grau en xifres