Màster Universitari en Periodisme i innovació en continguts digitals

Adquireix les competències necessàries per ampliar els teus horitzons professionals i especialitzar-te en comunicació digital amb una metodologia pràctica i amb la garantia d’un aprenentatge crític

Professorat Màster Oficial - Periodisme i innovació en continguts digitals

Coordinació del màster

Pepe Rodriguez Bonfill
coordinacio.master.periodisme@uab.cat

Llistat de professorat

Professor/a Àrea Categoria Recerca
Carniel Bugs, Ricardo Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Cervi , Laura Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Crusafon Baques, Carmina Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Garcia-Planas Marcet, Placid Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Lacalle Zalduendo, María Rosario Periodisme Catedratic d'Universitat Recerca
Lopez Chaves, Francesc Manuel Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Montagut Martinez, Albert Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Ortin Andres, Pedro Vicente Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Ortuño Iserte, Xavier Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Perceval Verde, Jose Maria Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Peres Garzezi, Luiz Periodisme Professor Lector/a-Ajudant/a Doctor/a Recerca
Portales Oliva, Marta Periodisme Professor/a Associat/da Laboral Recerca
Pulido Rodriguez, Cristina Maria Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Recoder Sellares, Maria Jose Per determinar Prof Titulars d'Universitat Recerca
Rodriguez Bonfill, Jose Periodisme Agregat/da Interi/na Recerca
Simelio Sola, Nuria Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
Tejedor Calvo, Santiago Periodisme Prof Titulars d'Universitat Recerca
Tous Rovirosa, Anna Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca

Professorat

El màster és impartit en la seva gran majoria per professors doctors del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació, que estan vinculats als grups de recerca del Departament. La llista de docents del màster compta amb el 100% del professorat acreditat i amb àmplia experiència docent. La docència està concentrada, sobretot, en professorat catedràtic, agregats i titulars d'universitat.

Relació de professors

Charo Lacalle
Professora catedràtica d'Universitat. Doctora en Ciències de la Comunicació amb experiència docent de més de 20 anys. Especialista en anàlisi de televisió i internet, ha impartit nombrosos cursos i seminaris en universitats espanyoles, europees i llatinoamericanes. Les seves línies d'investigació es centren en els nous formats i narratives audiovisuals, i en la semiòtica i socio semiòtica dels discursos mediàtics. És la investigadora principal del projecte “Historia de la programación y programas de ficción televisiva en España (cadenas de ámbito estatal): de la desregulación al apagón analógico, 1990-2010”.

José Manuel Pérez Tornero
Professor catedràtic d'Universitat. Doctor en Ciències de la Comunicació amb experiència docent de més de 25 anys. És expert i consultor de la UNESCO i la Unió Europea en matèria de servei públic de televisió i d'alfabetització digital i mediàtica. Forma part com a Advisor / Friend International Steering Committee (ISC) de la Global Alliance for Partnership on Media and Information Literacy, promoguda per la UNESCO. Les seves línies d'investigació versen sobre l'alfabetització mediàtica, els mitjans i el periodisme digital, i els mètodes d'investigació en ciències de la comunicació. És l'investigador principal del projecte “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación” (INFOEDU)”.

José María Perceval Verde
Professor agregat de periodisme a la UAB. Doctor en Ciències Socials i en Ciències de la Comunicació amb més de 25 anys d'experiència docent. Té més de 30 anys d'experiència professional. Ha estat assessor de l'editorial Planeta; assessor cultural d'AOL Espanya; col·laborador de la Cadena SER; Coordinador de publicacions del Grupo Zeta; Director adjunt del programa “Universidad de Verano” de RTVE; Sotsdirector del programa “La aventura del Saber” de RTVE; Guionista i assessor de programes culturals i concursos de RTVE, i corresponsal a París del grup Cambio 16. Ha publicat més de 10 llibres especialitzats dins dels quals sobresurten “Historia mundial de la comunicación”, “El terror y el terrorismo” i “El humor y sus límites”. Les seves línies d'investigació principals són la comunicació cultural i intercultural, i la història de la comunicació de masses.

Carmina Crusafon Baques
Professora agregada del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Informació amb més de 18 anys d'experiència docent. És especialista en la indústria mediàtica internacional amb 14 anys d'experiència en anàlisi de mercats, recerca aplicada i tendències globals. Especialista en informació estratègica, en mapes sectorials i en crear fulls de ruta per a l'adaptació de les empreses a l'escenari digital. Les seves línies de recerca estan centrades en l'estructura de l'ecosistema mediàtic, en les polítiques de comunicació (Unió Europea i Amèrica Llatina), en els models de negoci periodístic i en les indústries creatives.

Santiago Tejedor Calvo
Professor agregat del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Ciències de la Comunicació amb més de 15 anys d'experiència docent. És assessor de comunicació i de diferents publicacions multimèdia. És expert en polítiques d'innovació docent i col·laborador de diferents mitjans de comunicació així com assessor en temes educatius de la Presidència de la República Dominicana. Els seus temes d'investigació són el ciberperiodisme, les noves tecnologies i el periodisme i les noves tendències en periodisme. És investigador del projecte: “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación”

Núria Simelio Sola
Professora agregada del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Comunicació amb més de 12 anys d'experiència docent. Les seves línies d'investigació versen sobre l'anàlisi de la ficció televisiva i de les webseries, les narratives digitals i els estudis amb perspectiva de gènere. És la investigadora principal del projecte: “Metodologías y modelos de información para el seguimiento de la acción de los responsables de los gobiernos locales y la rendición de cuentas”.

Anna Tous Rovirosa
Professora agregada interina del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Comunicació amb més de 12 anys d'experiència docent. Compta amb més de 20 anys d'experiència professional. Va treballar com a editora a Ediciones Omega; va ser periodista de revistes tècniques en ETD, responsable de comunicació i publicacions de l'Associació d'Amics de la UAB i professora de la UPC i de la UB. Les seves línies de recerca estan centrades en l'anàlisi de la ficció televisiva, el periodisme a internet, la narrativa audiovisual i la convergència mediàtica.

Pepe Rodríguez Bonfill
Professor agregat interí del Periodisme de la UAB. Doctor en Psicologia amb més de 25 anys d'experiència docent. Ha publicat 21 llibres i altres 13 llibres publicats en coautoria. També és autor d'una quinzena d'articles acadèmics publicats en revistes científiques de l'àmbit de la psicologia, el dret, la història i el periodisme. Ha exercit com a periodista des de 1976, ha treballat en premsa escrita (Grupo Z i Grupo 16), televisió (TVE, TV3, A-3, T-5 i diverses televisions autonòmiques nacionals i locals) i ràdio (RNE, RNE-R4, SER, Punto Radio, Catalunya Ràdio, COM, RAC-1). Les seves línies de recerca estan centrades en el periodisme com a pràctica, les fonts d'informació i el periodisme d'investigació, i el periodisme digital.

Ricardo Carniel Bugs
Professor agregat del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Comunicació i Periodisme amb més de 10 anys d'experiència docent. És el Co-coordinador acadèmic i docent del Màster Europeu "Mediació Inter Mediterrània: inversió econòmica i integració intercultural (MIM)" i de la Diplomatura de Postgrau "Comunicació, cooperació internacional i mediació soci a la Mediterrània". És membre del Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació (LAPREC). Les seves línies de recerca són els sistemes i polítiques de comunicació; les autoritats reguladores de l'audiovisual; el pluralisme i la regulació de continguts, i el periodisme i la metodologia d'investigació.

Santiago Giraldo Luque
Professor agregat del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Comunicació i Periodisme amb més de 10 anys d'experiència docent. És el coordinador del Màster de Periodisme i Innovació en Continguts Digitals. Col·labora en diferents plataformes de continguts periodístics i és assessor de desenvolupament de projectes periodístics finançats per crowdfunding. Els seus temes d'investigació estan centrats en l'anàlisi de l'ús d'internet per a la protesta social, els cibermoviments socials, la participació i l'ús de les xarxes socials en els joves i el periodisme de dades. És investigador del Gabinet de Comunicació i Educació grup que desenvolupa el projecte d'investigació: “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación (INFOEDU)”.