MÓster oficial en Periodisme i innovaciˇ en continguts digitals

Adquireix les competències necessàries per ampliar els teus horitzons professionals i especialitzar-te en comunicació digital amb una metodologia pràctica i amb la garantia d’un aprenentatge crític

MÓster Oficial - Periodisme i innovaciˇ en continguts digitals

Coordinaciˇ del mÓster

Pepe Rodriguez Bonfill
coordinacio.master.periodisme@uab.cat

Llistat de professorat

Professor/a └rea Categoria Recerca
Carniel Bugs, Ricardo Periodisme Agregat/da Interi/na Recerca
Crusafon Baques, Carmina Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Giraldo Luque, Santiago Periodisme Agregat/da Interi/na Recerca
Gomez Sanchez, Pilar Periodisme Investigador/a Postdoctoral Recerca
Lacalle Zalduendo, MarÝa Rosario Periodisme Catedratic d'Universitat Recerca
Montagut Martinez, Albert Periodisme Professor Associat Laboral
Ortin Andres, Pedro Vicente Periodisme Professor Associat Laboral
Ortu˝o Iserte, Xavier Periodisme Professor Associat Laboral
Perceval Verde, Jose Maria Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Perez Tornero, Jose Manuel Periodisme Catedratic d'Universitat Recerca
Rodriguez Bonfill, Jose Periodisme Agregat/da Interi/na Recerca
Silva Alcalde, JosÚ Manuel Periodisme Professor Associat Laboral
Simelio Sola, Nuria Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Tejedor Calvo, Santiago Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca
Tous Rovirosa, Anna Periodisme Agregat/da Contractat Doctor/a Recerca

Professorat

El màster és impartit en la seva gran majoria per professors doctors del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació, que estan vinculats als grups de recerca del Departament. La llista de docents del màster compta amb el 100% del professorat acreditat i amb àmplia experiència docent. La docència està concentrada, sobretot, en professorat catedràtic, agregats i titulars d'universitat.

Relaciˇ de professors

Charo Lacalle
Professora catedràtica d'Universitat. Doctora en Ciències de la Comunicació amb experiència docent de més de 20 anys. Especialista en anàlisi de televisió i internet, ha impartit nombrosos cursos i seminaris en universitats espanyoles, europees i llatinoamericanes. Les seves línies d'investigació es centren en els nous formats i narratives audiovisuals, i en la semiòtica i socio semiòtica dels discursos mediàtics. És la investigadora principal del projecte “Historia de la programación y programas de ficción televisiva en España (cadenas de ámbito estatal): de la desregulación al apagón analógico, 1990-2010”.

Marcial Murciano Martínez
Professor catedràtic d'Universitat. Doctor en Ciències de la Informació amb experiència docent de més de 25 anys. Compta amb més de 30 anys d'experiència professional vinculada a les associacions de periodistes i a diferents institucions internacionals. Ha estat vocal de l'Associació Catalana de Comunicació; de l'Associació d'Estudis d'Economia / Cultura; del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, i de la Comissió Nacional de la UNESCO. Les seves línies de recerca estan centrades en les polítiques i estructures de la comunicació de masses, en les polítiques públiques sobre comunicació i cultura, en l'anàlisi de la concentració mediàtica, i en la comunicació per al desenvolupament. Va ser l'investigador principal del projecte “La transformación de las industrias culturales y creativas en España: cambio digital, competitividad, empleo y contribución al bienestar social en el Horizonte 2020”.

José Manuel Pérez Tornero
Professor catedràtic d'Universitat. Doctor en Ciències de la Comunicació amb experiència docent de més de 25 anys. És expert i consultor de la UNESCO i la Unió Europea en matèria de servei públic de televisió i d'alfabetització digital i mediàtica. Forma part com a Advisor / Friend International Steering Committee (ISC) de la Global Alliance for Partnership on Media and Information Literacy, promoguda per la UNESCO. Les seves línies d'investigació versen sobre l'alfabetització mediàtica, els mitjans i el periodisme digital, i els mètodes d'investigació en ciències de la comunicació. És l'investigador principal del projecte “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación” (INFOEDU)”.

Teresa Velázquez García-Talavera
Professora catedràtica d'Universitat. Doctora en Ciències de la Informació amb més de 25 anys d'experiència docent. Com a experta en polítiques de comunicació euromediterrànies ha estat la presidenta de l'Observatori Mediterrani de la Comunicació. Les seves línies de recerca estan centrades en la comunicació i cooperació per al desenvolupament per regions, i en la teoria, semiòtica i metodologia d'investigació aplicada a les ciències de la comunicació. Va ser la investigadora principal del projecte “La construcción social del espacio intermediterráneo y sus correlaciones en la agenda temática de los medios de comunicación. La información en prensa y televisión”.

José María Perceval Verde
Professor agregat de periodisme a la UAB. Doctor en Ciències Socials i en Ciències de la Comunicació amb més de 25 anys d'experiència docent. Té més de 30 anys d'experiència professional. Ha estat assessor de l'editorial Planeta; assessor cultural d'AOL Espanya; col·laborador de la Cadena SER; Coordinador de publicacions del Grupo Zeta; Director adjunt del programa “Universidad de Verano” de RTVE; Sotsdirector del programa “La aventura del Saber” de RTVE; Guionista i assessor de programes culturals i concursos de RTVE, i corresponsal a París del grup Cambio 16. Ha publicat més de 10 llibres especialitzats dins dels quals sobresurten “Historia mundial de la comunicación”, “El terror y el terrorismo” i “El humor y sus límites”. Les seves línies d'investigació principals són la comunicació cultural i intercultural, i la història de la comunicació de masses.

Carmina Crusafon Baques
Professora agregada interina del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Informació amb més de 18 anys d'experiència docent. És especialista en la indústria mediàtica internacional amb 14 anys d'experiència en anàlisi de mercats, recerca aplicada i tendències globals. Especialista en informació estratègica, en mapes sectorials i en crear fulls de ruta per a l'adaptació de les empreses a l'escenari digital. Les seves línies de recerca estan centrades en l'estructura de l'ecosistema mediàtic, en les polítiques de comunicació (Unió Europea i Amèrica Llatina), en els models de negoci periodístic i en les indústries creatives.

Santiago Tejedor Calvo
Professor agregat interí del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Ciències de la Comunicació amb més de 15 anys d'experiència docent. És assessor de comunicació i de diferents publicacions multimèdia. És expert en polítiques d'innovació docent i col·laborador de diferents mitjans de comunicació així com assessor en temes educatius de la Presidència de la República Dominicana. Els seus temes d'investigació són el ciberperiodisme, les noves tecnologies i el periodisme i les noves tendències en periodisme. És investigador del projecte: “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación”

Núria Simelio Sola
Professora agregada interina del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Comunicació amb més de 12 anys d'experiència docent. Les seves línies d'investigació versen sobre l'anàlisi de la ficció televisiva i de les webseries, les narratives digitals i els estudis amb perspectiva de gènere. És la investigadora principal del projecte: “Metodologías y modelos de información para el seguimiento de la acción de los responsables de los gobiernos locales y la rendición de cuentas”.

Anna Tous Rovirosa
Professora agregada interina del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències de la Comunicació amb més de 12 anys d'experiència docent. Compta amb més de 20 anys d'experiència professional. Va treballar com a editora a Ediciones Omega; va ser periodista de revistes tècniques en ETD, responsable de comunicació i publicacions de l'Associació d'Amics de la UAB i professora de la UPC i de la UB. Les seves línies de recerca estan centrades en l'anàlisi de la ficció televisiva, el periodisme a internet, la narrativa audiovisual i la convergència mediàtica.

Pepe Rodríguez Bonfill
Professor lector en Periodisme de la UAB. Doctor en Psicologia amb més de 25 anys d'experiència docent. Ha publicat 21 llibres i altres 13 llibres publicats en coautoria. També és autor d'una quinzena d'articles acadèmics publicats en revistes científiques de l'àmbit de la psicologia, el dret, la història i el periodisme. Ha exercit com a periodista des de 1976, ha treballat en premsa escrita (Grupo Z i Grupo 16), televisió (TVE, TV3, A-3, T-5 i diverses televisions autonòmiques nacionals i locals) i ràdio (RNE, RNE-R4, SER, Punto Radio, Catalunya Ràdio, COM, RAC-1). Les seves línies de recerca estan centrades en el periodisme com a pràctica, les fonts d'informació i el periodisme d'investigació, i el periodisme digital.

Ricardo Carniel Bugs
Investigador postdoctoral del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Comunicació i Periodisme amb més de 10 anys d'experiència docent. És el Co-coordinador acadèmic i docent del Màster Europeu "Mediació Inter Mediterrània: inversió econòmica i integració intercultural (MIM)" i de la Diplomatura de Postgrau "Comunicació, cooperació internacional i mediació soci a la Mediterrània". És membre del Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació (LAPREC). Les seves línies de recerca són els sistemes i polítiques de comunicació; les autoritats reguladores de l'audiovisual; el pluralisme i la regulació de continguts, i el periodisme i la metodologia d'investigació.

Laura Cervi
Investigador postdoctoral del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en Ciències Polítiques amb més de 13 anys d'experiència docent. Les seves línies d'investigació se centren en la comunicació política, en l'anàlisi de la mobilització social i en l'ús d'internet en la promoció de la participació política. És investigadora del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB.

Cristina Pujol Ozonas
Professora associada del Departament de Periodisme de la UAB. Doctora en comunicació audiovisual amb més de 10 anys d'experiència docent. Les seves línies d'investigació versen sobre la cultura popular, les sèries, el cinema i l'anàlisi televisiu, i la imatge de la dona en mitjans audiovisuals.

Pedro Molina Rodríguez-Navas
Professor associat del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Ciències de la Comunicació amb més de 20 anys d'experiència docent. Membre del grup de recerca Laboratori de Comunicació Pública de la UAB. Les seves principals línies de recerca són: alfabetització mediàtica, participació i ciutadania, comunicació i democràcia, metodologies participatives d'investigació, memòria i comunicació.

Santiago Giraldo Luque
Investigador postdoctoral del Departament de Periodisme de la UAB. Doctor en Comunicació i Periodisme amb més de 10 anys d'experiència docent. És el coordinador del Màster de Periodisme i Innovació en Continguts Digitals. Col·labora en diferents plataformes de continguts periodístics i és assessor de desenvolupament de projectes periodístics finançats per crowdfunding. Els seus temes d'investigació estan centrats en l'anàlisi de l'ús d'internet per a la protesta social, els cibermoviments socials, la participació i l'ús de les xarxes socials en els joves i el periodisme de dades. És investigador del Gabinet de Comunicació i Educació grup que desenvolupa el projecte d'investigació: “Ecosistema colaborativo de recursos audiovisuales informativos para la educación (INFOEDU)”.