Màster oficial en Periodisme i innovació en continguts digitals

Adquireix les competències necessàries per ampliar els teus horitzons professionals i especialitzar-te en comunicació digital amb una metodologia pràctica i amb la garantia d’un aprenentatge crític

Pla d'estudis Màster Oficial - Periodisme i innovació en continguts digitals

Guies docents dels mòduls

Descripció del màster

La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona ofereix el màster de Periodisme i Innovació en Continguts Digitals. Es tracta d’una proposta de formació d’alt nivell que prepara els estudiants per a una carrera professional en un dels camps emergents del treball, amb la informació i la comunicació dins d’un ambient tecnològic en continu moviment i amb noves necessitats competencials. El programa s’adreça principalment a la professionalització dels estudiants i persegueix els següents objectius de formació:
  1. Formar els estudiants per dissenyar, desenvolupar i avaluar projectes estratègics d’innovació i investigació en l’àmbit del periodisme i de la comunicació de masses aplicats a diferents tipus d’empreses i entorns periodístics.
  2. Dotar els estudiants d’eines d’anàlisi, avaluació i acció perquè, a partir de l’adquisició de coneixement, experimentació i investigació sobre els avenços, tecnologies i reptes dels entorns comunicatius, aconsegueixin donar respostes a les exigències i reptes del nou ecosistema informatiu.
  3. Respondre a una demanda contínua de professionals de la informació lligada al procés de producció i gestió dels continguts, a la innovació en la generació de continguts per a diferents plataformes i a la necessitat de posicionament d’un producte informatiu en un context globalitzat, canviant, modular i multipantalla.
  4. Integrar els professionals de la comunicació a les dinàmiques d’innovació tecnològica que determinen els processos de comunicació contemporanis i assegurar l’adquisició d’eines professionals avançades per propiciar la innovació en els continguts informatius a través de l’aplicació de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) a tasques concretes.

Inici de curs

17/10/2022

Fi de curs

31/07/2023

Estructura del pla d'estudis

 

Caràcter Crèdits
Obligatoris 42
Treball de fi de màster 9
Pràctiques externes 9
TOTAL 60

 

 

 

 

Denominació del mòdul Crèdits Caràcter
Creació i Desenvolupament de Projectes de Recerca Aplicats al Periodisme 6 OB
Estratègia Digital i Posicionament de Continguts Periodístics 6 OB
Models, Estructures i Regulació dels Mitjans i el Periodisme Digitals 9 OB
Narratives Digitals 6 OB
Pràctiques Professionals Externes 9 OB
Taller de Producció Periodística 9 OB
Tecnologies i Sistemes de Producció i Gestió de Continguts Digitals 6 OB
Treball de Final de Màster 9 OB

 

 

 

OB: Obligatoris