Fons Martí Olaya

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Martí Olaya Galceran  (1927-2014). Desenvolupa la seva activitat professional a la banca i al món empresarial. Paral·lelament realitza una tasca cultural rellevant, sobretot en la promoció del teatre i la literatura infantils i juvenils en català. Molt vinculat a la revista Cavall Fort, en forma part del consell de redacció des de la seva creació. Dirigeix les col·leccions Taller de teatre i Teatre: joc d’equip editades per La Galera. De 1992 a 1993 coordina la revista de literatura infantil Faristol. Escriptor de narracions infantils i juvenils, també fa algunes traduccions del francès al català. Entre les seves narracions destaquen: A la vora del mar, Terra endins, Contes tendres, Una sargantana prenent el sol. Col·labora habitualment en diaris i revistes, com l’Avui, La Vanguardia, Diari de Sant Cugat, Serra d’Or, Revista de Sants, etc. De la seva activitat cultural també cal ressaltar la seva tasca al capdavant d’entitats diverses: Patró de la Fundació Universal de la Sardana, President de la Fundació Orfeó de Sants i de la Fundació Folch i Torres, membre del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, membre fundador de la secció local d’Òmnium Cultural de Sant Cugat del Vallès, L’any 1986 rep el premi Jaume I d’Actuació Cívica de la Fundació Lluis Carulla i l’any 1976 rep el Premi Crítica Serra d’Or de Teatre i el Premi de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.

Descripció del fons: El fons Olaya recull bàsicament la documentació relativa a la gestió cultural realitzada pel productor del fons, correspondència diversa i obra pròpia i aliena. Inclou també una selecció de llibres i revistes.

Dates límits del fons: 1950-2010

Data d’incorporació del fons: 2017

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/olaya/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat