• UABDivulga
12/09/2013

Felnuti exporta el pa sense gluten a Itàlia i Romania

Felnuti
L'spin-off de la UAB Felnuti ha impulsat aquest any l'exportació dels seus productes al mercat europeu i ja els ven a països com Romania i Itàlia. L'èxit dels seus productes sense gluten, comercialitzats sota la marca Celipan, està fent créixer l'empresa, que el 2012 va facturar 150.000 euros. 

Farina, pa i brioxeria formen la línia de productes de Felnuti. La seva particularitat és que són aptes per a persones intolerants al gluten però conserven un sabor i textura molt semblant a les del pa convencional.
 
Aquests productes sorgeixen de les investigacions del Centre Especial Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de tres anys treballant en aliments dedicats a al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, el 2009 es va crear la spin-off per comercialitzar els productes desenvolupats i així, fer-los arribar als seus clients potencials, persones celíaques al·lèrgiques al gluten. El primer producte que l’empresa va treure al mercat va ser un pa de motlle sense gluten i sense proteïnes animals amb unes característiques -sabor, textura, etc.- molt semblants a les del pa convencional. També es va posar a la venda un preparat per elaborar el pa a casa. 

"La farina sense gluten que fa servir l’empresa Felnuti per als productes que elabora està composta bàsicament de blat negre, midó de blat de moro i farina de soja, i, a part d’aportar una garantia de consum per als celíacs, permet produir peces de pa i pastisseria amb una aparença i qualitat perfectament competitiva amb el pa tradicional", explica Àlex Comajuan, cofundador i director de l’empresa.
 
Aquest any, la farina sense gluten que comercialitza l'empresa ha atret l'atenció de la Fundació Alicia, que hi ha desenvolupat un compost que permet fer en tres minuts en un microones domèstic una peça de pa o un pastís, fins i tot si aquest és de xocolata.
 
La bona acollida del producte i la col·laboració amb la Fundació han permès a l'empresa obrir portes a l'exportació. A Europa, Felnuti està venent els seus productes a països com Itàlia i Romania, i està en negociacions per entrar als mercats de Portugal i Anglaterra.

 
View low-bandwidth version