• UABDivulga
23/03/2012

Davantis Technologies aplica la visió per computador a la vigilància

Davantis Technologies
L'spin-off de la UAB va nèixer el 2004 al Centre de Visió per Computador. Avui és el major fabricant nacional d'alarmes d'intrusió basades en visió artificial. 

Davantis Technologies desenvolupa el sistema Daview, un sistema innovador d'anàlisi de vídeo que analitza les imatges provinents de càmeres de seguretat, d'una manera similar a com ho faria una persona, i és capaç d'entendre què està passant, detectar la presència d'algun intrús i generar alarmes quan es produeix una situació de risc.
 
La tecnologia d'aquesta empresa es basa en la Visió per Computador, que pretén reproduir algunes capacitats del sistema visual humà amb l'objectiu de proporcionar a les màquines la capacitat de veure i reconèixer imatges. 
 
Davantis Technologies va néixer el 2004 com una spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona de la mà de Xavier Miralles i Jordi Lluís, investigadors del Centre de Visió per Computador (CVC). El seu objectiu era convertir-se en el proveïdor líder en sistemes d'anàlisi de vídeo a Europa, proporcionant productes innovadors. A dia d'avui, aquesta empresa s'ha convertit en el major fabricant nacional d'alarmes d'intrusió per exteriors basades en visió artificial. Davantis comercialitza els seus productes a nivell internacional en països com el Regne Unit, Irlanda, França, Itàlia, Grècia, Portugal, Xile i Espanya a través de col·laboradors i distribuïdors. "Tenim sistemes muntats per tot el món, però són projectes petits. Ara el nostre objectiu és arribar a tot el mercat europeu", exposa Xavier Miralles.  Curiosament, en el sector d'anàlisi de vídeo l'Estat espanyol està més avançat que altres països i Davantis ha estat l'empresa pionera en aquest mercat.
 
Segons Xavier Miralles, gran part de l'èxit de l'empresa es deu al personal que hi treballa: "Tenim molt clar que un punt clau de Davantis és la gent altament qualificada que la forma i la importància que la persona que comenci amb nosaltres s'integri en l'equip i s'impregni de la nostra manera de funcionar".
 
Des del punt de vista del client, el sistema representa un estalvi de costos. L'anàlisi de vídeo va néixer com una forma d'ajudar els vigilants a mirar les càmeres. Davantis va anar un pas més enllà posicionant el seu sistema com un vigilant virtual. "Amb el sistema Daview és com tenir un vigilant les 24 hores, ja que quan hi ha una alerta s'envia a la central receptora i allà hi ha un operador que ho mira. Aquest operador el que fa és mirar deteccions a tot arreu, i quan hi ha una que considera important pot avisar a la policia", concreta el director.
 
A Davantis estan compromesos en millorar contínuament els seus productes i serveis per proveir solucions del més alt valor afegit. El 50% de la inversió de l'empresa es destina a recerca.
 
Reconeixement del govern britànic
El sistema de videoanàlisi de Davantis ha estat homologat pel govern britànic, i ha rebut la qualificació I-Lids Primary. El 2009 va aconseguir que el seu producte de protecció perimetral fos certificat com a sistema principal de vigilància pel HOSDB (Home Office Scientific Development Branch) britànic. Molt pocs sistemes havien aconseguit superar els seus estrictes requeriments d'avaluació. De fet, Davantis Technologies va ser la primera empresa no britànica del món en aconseguir aquest certificació.

 
View low-bandwidth version