• UABDivulga
27/03/2023

ATHENA, un nou projecte per incorporar l'accessibilitat i el disseny universal als estudis universitaris

Participants projecte ATHENA

Diferents institucions europees col·laboren per dur a terme el projecte ATHENA, amb la intenció d'incorporar l'accessibilitat i el disseny universal als programes d'estudis universitaris. El grup de recerca TransMedia Catalonia, liderat per Anna Matamala, del Departament de Traducció i Interpretació i Estudis d'Àsia Oriental, participa en la iniciativa.

El projecte ATHENA (Bringing Accessibility and Design for All into Higher Education Curricula) ha començat oficialment amb una reunió a Brno, a la República Txeca. En el projecte, finançat per la Comissió Europea dins del programa Erasmus + i amb una durada de 30 mesos, hi participa la Universitat Autònoma de Barcelona a través del grup TransMedia Catalonia, liderat per la professora Anna Matamala del Departament de Traducció i d’Interpretació i Estudis de l’Àsia Oriental. Hi participen també les investigadores Irene Hermosa i Carme Mangiron.

Els socis de les diferents institucions treballaran conjuntament per elaborar una sèrie de recomanacions sobre com incorporar l'accessibilitat i el disseny universal en els programes universitaris. El projecte ATHENA té com a objectiu fer costat al sector de l'ensenyament superior per tal que sigui més integrador, innovador i inclusiu.

El Fòrum Europeu de la Discapacitat, que coordina el projecte, i els socis, la Universitat Johannes Kepler de Linz, la Universitat Autònoma de Barcelona, la European University Cyprus, EURASHE i la Universitat de Masaryk, han participat en la reunió. Els participants han tractat dels objectius i les principals fites del projecte, a més de prendre decisions importants que marcaran el modus operandi dels pròxims mesos.

El compromís de l'equip per assolir uns resultats que millorin la qualitat de vida és evident. Aquesta reunió d'un dia i mig és la primera de moltes que garantiran que el projecte arribi a bon port.

Anna Matamala

Grup TransMedia Catalonia
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

Universitat Autònoma de Barcelona

Referències

Projecte ATHENA (Bringing Accessibility and Design for All into Higher Education Curricula)
 

 
View low-bandwidth version