• UABDivulga
16/02/2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

Imatge de l'OEW 2021

El personal docent, investigador i alumnat de la UAB està especialment convidat a participar en les activitats que les Biblioteques UAB han preparat per promoure l'educació en obert, en el marc de l'Open Education Week que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març. Cal inscriure's abans del 26 de febrer per seguir les xerrades.

De l’1 al 5 de març se celebra la Open Education Week, una iniciativa anual d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporta implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert. Els Recursos Educatius Oberts (REO) es fonamenten en el reconeixement de l'autoria i el domini públic, o una llicència oberta que permeti l'accés, ús, adaptació i la redistribució sense cap cost i sense restriccions ni limitacions.

És per això que el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats per a difondre l'educació oberta, en el marc d'aquesta setmana mundial, i tal com ja va fent els darrers anys.

D'una banda, una xerrada que tindrà lloc el dimarts, 2 de març, de 10 a 11h, titulada "Ensenyament obert: Reflexions i ajudes per Aprendre a nedar a l'oceà digital", que impartiran Erika Constantino, Juan Antonio Martínez i Joaquim Campuzano, personal de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la UAB. Tots ells tenen com a camp d’especialització, la innovació tecnològica en educació i e-learning. 

En la xerrada explicaran el programa de MOOCs de la UAB, el programa Coursera-UAB per a estudiants de la UAB i el nou portal Teaching Center de suport al professorat. També parlaran del treball conjunt entre el Servei de Biblioteques i l’ Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la UAB per a crear el curs MOOC  sobre Competències digitals DIGCOMP. Hi haurà al final reflexions sobre l’ensenyament obert, la seva evolució i les possibilitats que té. La xerrada s'oferirà a través de teams. Cal inscriure's abans del divendres, 26 de febrer, prèviament aquí:  https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6650 
 

D'altra banda, el dijous, 4 de març, d'11 a 12.30h, hi haurà la xerrada "Recursos educatius oberts per a la docència universitària", que impartirà la Gema Santos-Hermosa, professora de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universiat de Barcelona, membre de la Red de Bibliotecas Universitarias Españolas (REBIUN), i experta en el desenvolupament i la reutilització de recursos educatius oberts a l'educació superior. La professora Santos-Hermosa participa a l'European Network of Open Education Librarians de SPARC Europe.

En aquesta activitat es farà una aproximació als recursos educatius en obert des del punt de vista de l’usuari i del creador. S'oferirà una panoràmica de les plataformes de manuals universitaris en obert  més destacats, es parlarà dels bancs d’imatges reutilitzables i es presentarà el kit REA, una guía sobre què són, com es creen i comparteixen els recursos educatius oberts. Es podrà seguir a través de Teams. Per inscriure's cal fer-ho prèviament, abans del 2 de març, aquí: https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6644
 

OPEN ACCÉS UAB

 
View low-bandwidth version