Conveni UAB i el CAR
La UAB ha renovat el conveni, vigent des del 2004, amb el CAR perquè els joves esportistes d’alt nivell que estudiïn a la Universitat puguin beneficiar-se del suport acadèmic del programa Tutoresport UAB.
Renovació conveni UAB i el CAR
La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director del Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR), Ramon Terrassa, han signat un acord perquè els joves esportistes que segueixen estudis universitaris a la UAB puguin acollir-se al les tutories mitjançant el programa Tutoresport UAB. Els esportistes d’alt nivell tindran un tutor personal que els ajudarà a compatibilitzar la seva carrera acadèmica amb l’activitat esportiva. La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí, al Rectorat de la UAB, en una trobada que ha comptat també amb la participació del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez, i el responsable del programa Tutoresport UAB i cap de projectes del Servei d’Activitat Física, Xavier Isern.
El CAR, situat a Sant Cugat del Vallès, es dedica a la formació integral dels esportistes. Els joves que desenvolupen la seva preparació esportiva al centre poden també seguir estudis d’educació secundària a les seves instal·lacions. L’acord signat amb la UAB els facilitarà el seguiment d’estudis superiors beneficiant-se de l’assessorament i el suport que facilita el programa Tutoresport UAB.
El tutor de cada estudiant l’assessorarà sobre l’itinerari acadèmic més adequat a les seves circumstàncies personals, el posarà al dia sobre el programa o treballs que hagi de realitzar durant els estudis i l’ajudarà a resoldre les incidències que es puguin derivar de la seva activitat esportiva com, per exemple, tractar d’adequar les dates dels seus exàmens o pràctiques acadèmiques al seu calendari esportiu.
La UAB presentarà al CAR el llistat d’alumnes esportistes d’alt nivell matriculats en els seus estudis. El CAR assumirà les despeses de tutoria i coordinació dels estudiants mitjançant els recursos destinats al programa ARC de la Generalitat per a ajuts a esportistes d’alt nivell. Les persones beneficiàries podran continuar gaudint d’aquests ajuts mentre mantinguin la condició d’esportista d’alt nivell i, si és el cas, durant el curs següent a la pèrdua d’aquesta condició.
La importància de la formació
Tant Arboix com Terrassa han coincidit en subratllar la rellevància de la formació acadèmica dels esportistes perquè, en paraules de la rectora, “estudiar és important perquè la carrera esportiva s’acaba molt d’hora” i aquestes persones han de decidir què fer un cop tanquen aquesta etapa a les seves vides. Terrassa ha afegit que aquest tema “s’ha de plantejar quan entres en les competicions esportives i no a última hora” i, per això, és fonamental la formació integral dels joves esportistes.