Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Tutoresport UAB

Cloenda dels CCU a la UAB

29 oct. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Jordi Altés, Júlia Estany i Elías Asskali han rebut sengles guardons en l'acte que ha tancat la 35ª edició dels Campionats de Catalunya Universitaris i on la UdG ha agafat el relleu de la UAB com a organitzadora. El vídeo de l'acte ja està disponible. 

CLOENDA1

CAMPIONATS DE CATALUNYA UNIVERSITARIS

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha desitjat molt d'èxit en l'organització dels Campionats de Catalunya Universitaris d'enguany a la Universitat de Girona, que serà la institució organitzadora després d'una edició on, malgrat la incidència de la pandèmia de COVID-19, han participat per primer cop prop de vuit mil estudiants i s'ha pogut realitzar el 80% de les proves.

La UAB ha donat el relleu a la UdG en un acte que ha tingut lloc avui al Rectorat, presentat pel tècnic del Servei d'Activitat Física de la UAB Carles Sisó, i on han estat lliurats els guardons a les persones i equips que han guanyat les seves respectives competicions. Jordi Altés i Júlia Estany han recollit els premis als millors esportistes absoluts masculí i femení en representació de tots els guardonats i Elías Asskali ha recollit el premi de la Challenge Atlètica (patrocinat per Adidas). A més, Laura Reyes, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sabadell, ha recollit una placa commemorativa per la col·laboració del consistori en la cessió d'instal·lacions per a les competicions d'equip.

"Formar ciutadans i ciutadanes"

Arboix ha agraït la participació de l'alumnat en les competicions així com la implicació en l'organització dels Campionats dels serveis esportius de les universitats, l'Ajuntament de Sabadell, la Generalitat i les entitats patrocinadores. Ha destacat que l'esport transmet valors que "cal potenciar" com ara la relació en igualtat de condicions o el l'honestedat i el joc net, especialment en un lloc com la universitat on "no només formem professionals sinó també ciutadans i ciutadanes". I ha subratllat en particupar que les competicions universitàries afavoreixen les relacions entre companys i companyes de la mateixa i de diferents institucions.

A més, la rectora ha recordat que les universitats, "en altres països, juguen un paper molt important al món esportiu" però a Catalunya i Espanya encara cal "fer créixer més" aquest paper. Per la seva banda, el vicerrector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez, ha afirmat que les institucions d'educació superior de Catalunya estan sumant les seves veus perquè l'esport universitari estigui recollit a la futura llei catalana de l'esport i ha explicat també que s'està treballant perquè el programa Tutoresport de la UAB esdevingui "el programa de totes les universitats" amb l'objectiu que "estudiar una carrera no sigui un problema per a persones que participen en competicions esportives".

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, ha assegurat que la institució assumeix "amb empenta i amb il·lusió" l'organització dels Campionats d'aquest curs i, alhora, amb la "cautela" necessària degut a la situació sanitària, tot assegurant que es duran a terme les proves "amb la màxima cura i protecció per a les persones". Salvi ha agraït la implicació de l'Ajuntament de Girona, que agafa el relleu de Sabadell com a ciutat amfitriona de les proves, així com la col·laboració de la diputació gironina, i ha explicar que els campionats coincidiran amb un curs "molt especial" perquè, el 2021, es commemorarà el trentè aniversari de la UdG. I Antoni Reig, director del Consell Català de l'Esport, s'ha sumat als agraïments a totes les entitats implicades en l'organització dels campionats i ha asseverat que, amb aquesta edició, es tanca "amb bona nota" el pla estratègic per al període 2013-2020 principalment perquè ha augmentat participació d'estudiants en la pràctica esportiva, especialment en el terreny esport femení.

El SAF, entitat organitzadora

El Servei d'Activitat Física de la UAB ha estat l'encarregat de l'organització d'aquests campionats, que tenen lloc des de l'any 1986 amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats universitàries. Els darrers anys, han experimentat un gran creixement fins a assolir prop de set mil participants entre totes les activitats i disciplines, d'equip o individuals. Entre novembre del 2019 i març del 2020, més d'un centenar d'equips de les dotze universitats catalanes han participat en competicions d'equip com bàsquet, futbol, handbol, rugbi o voleibol. Pel que fa als esports individuals, hi ha hagut, entre altres, atletisme, aigües obertes, bàdminton, cursa de muntanya, duatló, natació, pàdel, taekwondo o tennis.

La coordinació dels campionats es fa de manera rotatòria entre les dotze universitats catalanes que integren l'Esport Català Universitari, que subvenciona l'organització. A més, la població que exerceix d'amfitriona també canvia cada temporada per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat: aquest curs la ciutat de Sabadell ha estat escollida per la UAB per acollir gran part de les competicions.

 

Més informació: Campionats de Catalunya Universitaris

Dins de