Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Química

El professor Manel Alcalà ha estat nomenat membre expert de l'European Pharmacopoeia

02 des. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El professor del Departament de Química de la UAB Manel Alcalà ha estat nomenat membre de l'European Pharmacopoeia de la European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) del Consell d'Europa a Estrasburg.

Manel Alcalà

L'European Pharmacopoeia és una farmacopea que proporciona estàndards de qualitat comuns a tota la indústria farmacèutica a Europa per controlar la qualitat dels medicaments i les substàncies utilitzades per fabricar-los. Forma part de l'European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM), una organització creada pel Consell d'Europa que té com a objectiu contribuir a millorar l'accés a medicaments i assistència sanitària de bona qualitat, i a promoure i protegir la salut humana i animal. En la 174a sessió de la comissió de l'EDQM a Estrasburg, el 22 de novembre passat, Alcalà va ser nomenat membre expert d'aquesta organització.

Alcalà ha participat en diferents grups de treball per obtenir aquest reconeixement: Spectroscopy and Data Analysis (SDA), Process Analytical Technology (PAT) i Analytical Quality by Design (AQbD). Aquests grups s'encarreguen de redactar i actualitzar les monografies de la farmacopea que constitueixen la base científica de compliment per part dels laboratoris farmacèutics que operen als estats que conformen la Unió Europea.

Els nomenaments de l'European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare tenen una duració de tres anys. Alcalà hi ha accedit en representació de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat.

Dins de