Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
11F: Dia de la dona i la nena en la ciència
05 02 2024
L'11 de febrer és el dia de la dona i la nena en la ciència i, per celebrar-ho, durem a terme diverses activitats a escoles i instituts.
El comitè extern va visitar l'Institut
22 01 2024
Els passats 10 i 11 de gener, els membres del comitè avaluador extern van visitar l'Institut i es van reunir amb els coordinadors dels SGRs i membres dels diferents col·lectius. L'objectiu és que facin un informe de l'estat del centre i proposin iniciatives de millora que es puguin implementar.
Una nova tecnologia implantable basada en grafè obre camí per a aplicacions terapèutiques d'alta precisió
15 01 2024
Un estudi publicat a Nature Nanotechnology presenta una neurotecnologia innovadora basada en grafè amb potencial per a tenir un impacte transformador en neurociència i aplicacions mèdiques. Aquesta recerca, liderada per l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), amb participació de l'Institut, es troba en desenvolupament per a aplicacions terapèutiques a través de la spin-off INBRAIN Neuroelectronics. Llegeix l'article
Nova recerca per desenvolupar un tractament per a la malaltia ultrarara generada per la mutació del gen ADSL
04 12 2023
La UAB ha posat en marxa una nova campanya per recaptar fons per estudiar una teràpia gènica per a la deficiència d'adenilsuccinat liasa (ADSL), una malaltia genètica ultrarara que pateixen uns 80 nens i nenes al món, entre els quals dos germans de Cambrils, l’Anton i l’Andreu.
Identifiquen les neurones que provoquen el mareig
26 10 2023
La informació que percebem del moviment viatja des de l'oïda interna fins a unes zones del cervell anomenades nuclis vestibulars, que juguen un paper important en el mareig. Ara, investigadors del grup de recerca en Neuropatologia mitocondrial i la Universitat de Washington han identificat en ratolins quines neurones específiques transmeten els senyals que provoquen aquest malestar. L’estudi s’ha publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Llegeix l'article
NEO: Memòria de la por: efectes oposats segons el sexe
11 10 2023
Demostrat per primer cop que els processos neuronals i els comportaments relacionats amb la formació de la memòria poden ser contraris entre ratolins mascles i femelles.
El Laboratori humà rep un ajut de la Fundación Alicia Koplowitz
11 10 2023
El grup de recerca Laboratori Humà, en col.laboració amb el Dr Albert Quintana, ha rebut finançament a la convocatòria “Ayudas a proyectos de Investigación 2023” de la Fundación Alicia Koplowitz. L’estudi està centrat en les diferències individuals en la resposta a l’estrès i avalua diferents biomarcadors i paràmetres d’adversitat primerenca, amb l’objectiu final d’aprofundir en els factors de risc i de protecció a desenvolupar trajectòries de conducta disruptiva i prosocial.
Nova metodologia per estudiar els intricats detalls de les plaques amiloides en la malaltia d'Alzheimer
11 10 2023
Un article on han participat les Dres. Lydia Giménez-Llor i Aida Munsant, en col·laboració amb l'Institut Karolinska (KI) i l'empresa de biotecnologia BioArctic, han combinat la microscòpia STED, una tecnologia que permet la visualització amb superresolució, i un nou anticòs creat recentment, per observar els agregats amiloidogènics característics de la malaltia d'Alzheimer.
Els Drs. Emma Puighermanal, Albert Quintana i Rubèn López reben un Ajut Innovadors 2022
05 10 2023
L’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat ha seleccionat tres projectes de l’Institut per promoure’n la seva transferència a la societat.
X INc-UAB Scientific Conferences
05 10 2023
Del 2 al 4 d'octubre va celebrar-se la desena edició de les jornades de l'Institut. 129 persones van reunir-se a l'hotel Eden Roc, a Sant Feliu de Guíxols, per compartir la seva recerca. Pòsters, plenàries i xerrades d'estudiants de segon any, juntament amb una sessió sobre estades a l'estranger o jocs de nit, van completar el programa. Gràcies a tothom qui les va fer possibles. L'any que ve, més!