Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Cultura científica

Participació

El Vagó de la Ciència vol ser un espai de trobada on convergeixi la ciència i la ciutadania convertint-se en un entorn que promogui la participació en Ciència Ciutadana.

Sovint tenim la sensació que la ciència és molt lluny del nostre abast i inaccessible per a la gran majoria de les persones. Ens costa entendre la utilitat i l’aplicació d’algunes investigacions que es porten a terme. Però la recerca, sense tu, sense la participació de la ciutadania, de les entitats socials, de l’administració pública o de les empreses, no avançaria. A la UAB, amb projectes de Ciència Ciutadana, t’acostem i et fem partícip de la recerca, la posem al teu abast, i la construïm conjuntament.

La ciència ciutadana fa referència a involucrar el públic general a diverses activitats de recerca científica aportant informació valuosa, ja sigui compartint coneixement, ajudant a recol·lectar i analitzar dades, interpretant resultats, fent nous descobriments, desenvolupant tecnologies i aplicacions o resolent problemes complexos. 

Projectes de ciència ciutadana a la UAB

I et volem a tu per portar a terme recerques vinculades a la Salut Mental. Aquí pots trobar els estudis en salut mental on pots participar.