MÓster en Suports per a la Inclusiˇ Educativa i Social

MÓster de carÓcter professionalitzador que forma especialistes per donar respostes socioeducatives a les necessitats de les persones en una societat inclusiva. Permet obtenir el perfil professional d'Atenciˇ a la Diversitat

 • MÓster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 2824/10
 • 10a ediciˇ
 • Modalitat: Semipresencial
 • CrŔdits: 60 ECTS
 • Inici: 01/02/2021
 • Final: 31/01/2022
 • Places: 30
 • Orientaciˇ: Professional
 • Preu: 3960 Ą
 • Idioma de docŔncia: CastellÓ (50%), CatalÓ (50%)
 • Lloc: Facultat de CiŔncies de l'Educaciˇ, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)

Ets una persona interessada a conèixer estratègies metodològiques per a l'educació inclusiva? Vols ser capaç d'analitzar les barreres a l'aprenentatge i la participació que les persones es poden trobar en diferents contextos i al llarg de la seva vida?

Aquest màster et permetrà ser una professional competent en la identificació i gestió dels recursos de l'entorn, en generar espais de treball en xarxa i col·laboració amb altres professionals, amb les famílies i amb la comunitat.

S'articula en 7 mòduls teòric-pràctics. Cada un pot ser un curs d'especialització a part, més un mòdul de pràctiques supervisades en centres educatius i el TFM.

Es parlarà de tecnologia inclusiva, mirades inclusives des de l'art, educació emocional, sexualitat i discapacitat, millora dels trastorns i els problemes de conducta, la resposta de la societat inclusiva davant el trastorn de l'espectre autista, suport socioeducatiu per desenvolupar les capacitats cognitives, i resposta de l'educació inclusiva als trastorns i dificultats d'aprenentatge.

S'organitza de manera semipresencial, concentrant la docència presencial en dues setmanes a la meitat del període formatiu.

Sortides professionals

Els i les estudiants titulats/des en aquest mÓster estaran formats per a) donar resposta a les necessitats educatives de suport en un context d'educaciˇ per a tothom, b) treballar entre iguals en els processos d'inclusiˇ educativa i social i c) dinamitzar el treball en xarxa per atendre les necessitats educatives de suport.

Com a sortides professionals, el mÓster permet:

- Obtenir el perfil professional d'Atenciˇ a la Diversitat pel professorat d'Educaciˇ Infantil, PrimÓria i SecundÓria, segons la Resoluciˇ ENS/1128/2016
- Accedir a la borsa de treball en l'especialitat de Pedagogia TerapŔutica pel professorat d'Educaciˇ PrimÓria durant el seu perÝode d'interinatge, segons Resoluciˇ ENS/113/2012 del 25 de gener.
- Accedir a institucions de l'Ómbit social i educatiu interessades en el desenvolupament dels processos d'inclusiˇ i on es treballi amb persones amb necessitats especÝfiques de suport

PrÓctiques

En el marc d'una educaciˇ i societat inclusiva els estudiants del mÓster realitzaran amb carÓcter obligatori prÓctiques supervisades en una instituciˇ, per un c˛mput total de 175 hores. Les institucions educatives pertanyen a la xarxa de centres/ institucions educatives de la Facultat de CiŔncies de l'Educaciˇ. En cas que l'estudiant es trobi treballant en una instituciˇ educativa, es podran reconŔixer les prÓctiques presencials per˛ no les tutories ni la mem˛ria de prÓctiques. Un dels objectius fonamentals serÓ la reflexiˇ te˛ric-prÓctica sobre la realitat educativa des d'una vessant participativa i colĚlaborativa, i la planificaciˇ, execuciˇ i avaluaciˇ d'una intervenciˇ que aporti una mirada mÚs inclusiva a la instituciˇ. L'estudiant disposarÓ de tutories amb professorat del MÓster. Al llarg del curs acadŔmic, i en petits grups de treball, s'elaborarÓ una mem˛ria relacionada amb la prÓctica educativa per tal de facilitar la interrelaciˇ te˛rica prÓctica dels diferents escenaris educatius.

Beques i ajuts

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Facultat de CiŔncies de l'Educaciˇ

Contacte

Maria Garcia Ramˇn

TelŔfon: 935811180

Web del programa

https://mastersuportsinclusio.uab.cat

Vols rebre mÚs informaciˇ?