Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions. Del 26 de febrer a l'1 de març: Inscripcions obertes!

També pots emplenar el formulari d’aquesta pàgina per demanar atenció personalitzada.

 • Màster de Formació Permanent UAB
 • Codi de l'estudi: 2789/13
 • 13a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 01/10/2024
 • Final: 30/01/2026
 • Places: 20
 • Orientació: Acadèmica, Professional
 • Preu: 4500 €
 • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
 • Lloc: Aulari Central de la UAB Carrer de la Vall Moronta, 08193 Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Barcelona

El Màster en Periodisme literari, Comunicació i Humanitats –alhora acadèmic i professional es proposa complementar i aprofundir la indispensable formació humanística que tant els estudiants de Periodisme com els de Comunicació Audiovisual adquireixen en el curs dels respectius graus, i alhora fer convergir aquesta formació en l'especialització en ‘Periodisme Literari’, adreçada als estudiants que vulguin especialitzar-se en el coneixement, la recerca i la praxi del periodisme literari de qualitat, així com de les seves modalitats veïnes, fictícies i factícies. La proposta que presentem suposa, de fet, la refundació d'un màster ja existent des de fa tres cursos acadèmics, el de ‘Comunicació, Periodisme i Humanitats’, la qual s'explica perquè l'experiència acumulada aconsella perfilar amb més precisió tant el camp temàtic que el màster abasta com el tipus d'estudiants als quals s'adreça.

A més a més, el Màster es proposa oferir una formació de postgrau de qualitat a aquells estudiants de ciències humanes i de ciències socials que vulguin establir ponts entre la seva formació d'origen i la problemàtica inherent al camp comunicatiu, així com adquirir els coneixements i desenvolupar les aptituds pròpies de cadascuna de les especialitats proposades.

...

Sortides professionals

- Exercici del periodisme especialitzat en l'elaboració d'informació complexa per a tota mena d'empreses informatives: premsa diària d'abast nacional, regional o local-comarcal; periodisme audiovisual; premsa periòdica (revistes, suplements, magazins) d'informació general o especialitzada; nous suports i canals multimediàtics: paper convencional, digital (web 2.0, xarxes socials, multi-plataformes, etcètera).

- Exercici de la comunicació audiovisual creativa en productores i empreses informatives del sector de l'audiovisual (també televisions nacionals o locals i web 2.0): des de periodistes fins a guionistes, passant per directors o ajudants de rodatge, productors, etcètera.

- Periodistes en suport escrit i audiovisual especialitzats en comunicació cultural i literària per a empreses comunicatives del sector, ja siguin periodístiques o en gabinets de comunicació d'editorials, productores, etcètera.

- Docents per a secundària o per a la formació universitària especialitzats en el periodisme o la comunicació audiovisual.

- Especialistes en les noves modalitats de comunicació en xarxa, capaços de vincular el coneixement i el conreu de les grans narratives clàssiques amb els nous formats i procediments de la cultura digital.

Pràctiques

Mentre l'alumnat cursa el Màster de Formació Permanent en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats té la possibilitat de fer pràctiques opcionals no curriculars. Aquestes pràctiques, que no estan garantides, depenen de la disponibilitat dels llocs on realitzar-les, que són editorials, mitjans de comunicació, productores i equipaments culturals, es gestionen a través del Servei d'Ocupabilitat.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Contacte

Gemma Casamajó

Telèfon: 699471284

Informació addicional

https://periodisme-literari.uab.cat/master/

Més informació

Vols rebre més informació?