Presentació

Màster en Medicina Reproductiva Humana
Aquest estudi ha estat validat per la UAB, donades les extraordinàries circumstàncies en les que ens trobem, per impartir la seva docència en format no presencial, durant el curs 2020-2021,en funció de la situació sanitària.

Es tracta d'un programa docent i professional en medicina reproductiva. Els canvis de model de vida en el món occidental han provocat un augment molt considerable de l'esterilitat i del nombre de tècniques de reproducció assistida. Aproximadament un 20% de les parelles tindran un problema d'infertilitat, un 40% degut a motius femenins, un 40% a motius masculins i un 20% per causes mixtes. Una de las causes més importants d'esterilitat, en els països occidentals és el retard de la concepció per part dels homes i dones, el qual està directament relacionat amb la probabilitat d'embaràs.


El tractament de l'esterilitat es basa en una terapèutica específica en funció del diagnòstic i fonamentalment en les tècniques de reproducció assistida, les quals requereixen d'un entrenament i qualificació molt elevats. D'acord amb la Societat Espanyola de Fertilitat existeixen a Espanya 190 Centres de Reproducció Assistida autoritzats pel Ministeri de Sanitat. Concretament a Barcelona es troben el 15% del total. El camp de la reproducció Humana és l'àmbit de la ginecologia i de la biologia on més es publica en revistes d'IF en aquestes últimes dècades. Estan situades quasi totes les revistes de reproducció humana en el primer quartil de la especialitat.

Objectius

- La justificació fonamental d'aquest programa és el gran interès dels especialistes en ginecologia de les darreres promocions en l'ampliació dels seus coneixements en l'endocrinologia ginecològica i les tècniques de reproducció humana. La major part d'ells estan capacitats per a la realització de procediments bàsics d’ ajuda a la reproducció i d'endoscòpia, però no per totes les tècniques de reproducció assistida i cirurgia ginecològica en medicina reproductiva.

- Els llicenciats en Biologia i Biotecnologia participen de manera molt activa en la informació coordinació de programes de reproducció i recolzament a les parelles que es sotmetin aquest tipus de tècniques als centres i unitats de reproducció.
- Els programes de formació especialitzada contemplen la reproducció assistida d'una manera molt simplificada i no es parla del nombre de procediments necessaris.
- L'estructuració de la investigació i la comunicació escrita i oral dels resultats, actualment objectiva el reconeixement professional i acadèmic dels professionals involucrats en els centres de reproducció assistida.
- Per aquest motiu sorgeix la necessitat de la creació d'aquest programa ja esmentat en medicina reproductiva amb participació activa de l'alumne.

Requisits d'accés

- Títol de grau/llicenciat en Medicina, Biologia o Biotecnologia, o altres titulacions en Ciències de la Salut o Biociències.
- Títol de grau/Diploma en Infermeria.

Sortides professionals

- L'alumnat tindrà coneixement de les tècniques de reproducció assistida, en el context d'una unitat o centre de reproducció humana. Actualment, l'aplicació d'aquestes tècniques representa un avenç evident en l'especialitat que repercutirà en una millor actuació davant dels pacients.
- L'alumnat estarà format d'una forma més competent en els procediments metodològics, d'investigació i de comunicació.
- L'alumnat tindrà més possibilitats d'adquirir llocs de treball com a especialistes en reproducció en centres hospitalaris, unitats de esterilitat i centres de reproducció assistida.

Contacte

Mari Carmen Valero Rodríguez

Telèfon: 935868695

Correu electrònic: carmen.valero@uab.cat

Màster propi UAB

10a Edició
Places: 26
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2554/10
Preu: 7800 ¤
Preu especial: 6800¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes que estiguin treballant en centres Reproducció Humana Assitida Acreditats per Dept. Salut
Preu especial: 6800¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes acreditin les pràctiques a Latinoamèrica en centres d'associacions REDLARA I ALMER

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Unitat Docent del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Dates: del 05/10/2020 al 30/09/2021
Idioma de docència:
Castellà (75%), Anglès (25%)
Centres responsables:
Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva i Salut Pública
Títol que s'obté:
Màster en Medicina Reproductiva Humana

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.