Presentació

Es tracta d'un programa docent i professional en medicina reproductiva. Els canvis de model de vida en el món occidental han provocat un augment molt considerable de l'esterilitat i del nombre de tècniques de reproducció assistida. Aproximadament un 20% de les parelles tindran un problema d'infertilitat, un 40% degut a motius femenins, un 40% a motius masculins i un 20% per causes mixtes. Una de las causes més importants d'esterilitat, en els països occidentals és el retard de la concepció per part dels homes i dones, el qual està directament relacionat amb la probabilitat d'embaràs.

El tractament de l'esterilitat es basa en una terapèutica específica en funció del diagnòstic i fonamentalment en les tècniques de reproducció assistida, les quals requereixen d'un entrenament i qualificació molt elevats. D'acord amb la Societat Espanyola de Fertilitat existeixen a Espanya 190 Centres de Reproducció Assistida autoritzats pel Ministeri de Sanitat. Concretament a Barcelona es troben el 15% del total. El camp de la reproducció Humana és l'àmbit de la ginecologia i de la biologia on més es publica en revistes d'IF en aquestes últimes dècades. Estan situades quasi totes les revistes de reproducció humana en el primer quartil de la especialitat.

Objectius

- La justificació fonamental d'aquest programa és el gran interès dels especialistes en ginecologia de les darreres promocions en l'ampliació dels seus coneixements en l'endocrinologia ginecològica i les tècniques de reproducció humana. La major part d'ells estan capacitats per a la realització de procediments bàsics d’ ajuda a la reproducció i d'endoscòpia, però no per totes les tècniques de reproducció assistida i cirurgia ginecològica en medicina reproductiva.

- Els llicenciats en Biologia i Biotecnologia participen de manera molt activa en la informació coordinació de programes de reproducció i recolzament a les parelles que es sotmetin aquest tipus de tècniques als centres i unitats de reproducció.
- Els programes de formació especialitzada contemplen la reproducció assistida d'una manera molt simplificada i no es parla del nombre de procediments necessaris.
- L'estructuració de la investigació i la comunicació escrita i oral dels resultats, actualment objectiva el reconeixement professional i acadèmic dels professionals involucrats en els centres de reproducció assistida.
- Per aquest motiu sorgeix la necessitat de la creació d'aquest programa ja esmentat en medicina reproductiva amb participació activa de l'alumne.

Requisits d'accés

- Títol de grau o llicenciats en medicina, biologia o biotecnologia.
- Títol de grau o Diplomat en Infermeria.

Sortides professionals

- L'alumnat tindrà coneixement de les tècniques de reproducció assistida, en el context d'una unitat o centre de reproducció humana. Actualment, l'aplicació d'aquestes tècniques representa un avenç evident en l'especialitat que repercutirà en una millor actuació davant dels pacients.
- L'alumnat estarà format d'una forma més competent en els procediments metodològics, d'investigació i de comunicació.
- L'alumnat tindrà més possibilitats d'adquirir llocs de treball com a especialistes en reproducció en centres hospitalaris, unitats de esterilitat i centres de reproducció assistida.

Contacte

Mari Carmen Valero Rodríguez

Telèfon: 935868695

Correu electrònic: carmen.valero@uab.cat

Màster propi UAB
10% de descompte Alumni Premium

9a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2554/9
Preu: 7500 ¤
Preu especial: 6000¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes que estiguin treballant en centres Reproducció Humana Assitida Acreditats per Dept. Salut
Preu especial: 6000¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes que acreditin que fan les pràctiques a Latinoamèrica en centres de les associacions REDLARA I ALMER
Preu especial: 6750¤
Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Unitat Docent del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Dates: del 13/09/2019 al 17/07/2020
Idioma de docència:
Castellà (75%), Anglès (25%)
Centres responsables:
Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva i Salut Pública
Títol que s'obté:
Màster en Medicina Reproductiva Humana

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.