Presentació

El Grau en Arts i Disseny de la UAB integra tres disciplines en un sol títol: les arts aplicades, les arts visuals i el disseny. El grau, s'imparteix a l'Escola Massana, Centre Municipal d'Art i Disseny, una escola amb més de vuitanta anys d’experiència en la formació en arts plàstiques i disseny que gaudeix d’un gran prestigi i que ha format artistes i professionals de primera magnitud.

La vinculació entre els àmbits de la creació artística i el disseny està sòlidament assentada a amplis sectors del món professional. El desenvolupament de les tecnologies i la creixent importància de la innovació al conjunt del sistema productiu han contribuït a consolidar aquest maridatge. De fet, el grau en Arts i Disseny atén la necessitat de professionals polivalents i adaptables que puguin intervenir en processos creatius de molt diversa naturalesa.

En aquest grau, l'estudiant assumeix la creació com un procés vinculat a la producció i, alhora, recolzat sobre una àmplia base de coneixement: aprèn a crear, comunicar i comprendre realitats complexes de manera integrada. S'hi aplica una metodologia d'aprenentatge en la qual els coneixements s'enriqueixen mútuament. La docència estimula també la competència en recerca, de manera que els futurs professionals puguin anticipar nous escenaris per a la pràctica de les arts i el disseny. Els titulats adquireixen capacitat crítica, comunicativa i creativa que els permet elaborar propostes innovadores i competitives.

Els estudiants es familiaritzen amb la història de l'art i el disseny i les seves tendències contemporànies. Desenvolupa les seves habilitats en diferents disciplines plàstiques i audiovisuals, així com la seva creativitat. A més, el ventall formatiu del grau el permet familiaritzar-se amb les noves tecnologies o amb les rutines professionals de camps com ara la gestió cultural o la crítica d'art. I, en funció del tipus d'especialització que es vulgui assolir, es pot optar per cinc mencions: arts aplicades, art, disseny d'objecte i d'espais, comunicació visual i narració visual.

L’Escola Massana privilegia el contacte amb el teixit industrial i institucional, així com la projecció internacional de la seva activitat i dels seus estudiants.

Perfil de l’estudiant

El perfil de l'estudiant d'aquesta titulació és el d'una persona amb les següents característiques:
 

  • Sensibilitat social i artística
  • Sentit estètic
  • Creativitat i imaginació
  • Capacitat d'innovació
  • Capacitat de representació
  • Habilitat manual
  • Destresa tècnica

Sortides professionals

- Estudis de disseny de producte, comunicació, interiorisme, disseny d'exposicions o branding.
- Estudis de disseny de producte, comunicació, interiorisme, disseny d’exposicions o branding.
- Despatxos d’arquitectura, consultories de disseny i innovació, centres de recerca i desenvolupament, revistes i editorials especialitzades.
- Disseny tipogràfic, disseny d’identitat i imatge corporativa, disseny editorial, disseny d’informació.
- Il·lustració gràfica (llibre, premsa, aplicació publicitària), còmic i novel·la gràfica, animació interactiva (videojoc, app, llibre interactiu…).

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

Es combinen exàmens i treballs pràctics.

Horaris

Torn de tarda.

Calendari acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Escola Massana, Centre Municipal d'Art i Disseny (centre adscrit)
http://www.escolamassana.es
Campus de Barcelona
Codi de preinscripció: 21020
95
Nombre de crèdits: 240
Durada: 4
Idioma: Català i castellà.
Preu per crèdit: 107,27 euros
Beques específiques:
- Cinc beques remunerades de col·laboració en àmbits de gestió de l'escola (cultural, pedagògic, atenció als tallers, saló d'ensenyament i fotografia).
- Una beca de formació com a Premi Extraordinari del projecte final de carrera.
- Tres beques per assistir al Seminari d'Impressió Experimental Xavier Nogués.
- Tres beques per assistir al Seminari de Packaging.
Presencial.
Període lectiu: Semestral.
Règim d’estudi: Temps complet, temps parcial i possibilitat de via lenta.
Títol que s'obté: Graduat/da en Arts i Disseny
Arts i Humanitats

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició