Grau en Arts i Disseny

El grau en Arts i Disseny de la UAB integra tres disciplines en un sol títol: les arts aplicades, les arts visuals i el disseny

Informació general

L’Escola Massana, Centre Municipal d’Art i Disseny, té gairebé cent anys d’experiència en la formació en arts plàstiques i disseny i un gran prestigi.

La vinculació entre els àmbits de la creació artística i el disseny està sòlidament assentada en el món professional. El grau en Arts i Disseny atén la necessitat de professionals polivalents i adaptables que puguin intervenir en processos creatius de diversa naturalesa.

En aquest grau, l’estudiant assumeix la creació com un procés vinculat a la producció i, alhora, recolzat sobre una àmplia base de coneixement: aprèn a crear, comunicar i comprendre realitats complexes de manera integrada. Els titulats adquireixen capacitat crítica, comunicativa i creativa que els permet elaborar propostes innovadores i competitives.

Els estudiants es familiaritzen amb la història de l’art i el disseny i desenvolupen habilitats en diferents disciplines plàstiques i audiovisuals. El ventall formatiu del grau permet familiaritzar-se amb les noves tecnologies o amb les rutines professionals de camps com ara la gestió cultural o la crítica d’art. I, permet aproximar-se a les arts aplicades, l'art, el disseny d’objecte i espai, la comunicació visual i la narració visual.

Sortides professionals

- Estudis de disseny de producte, comunicació, interiorisme, disseny d'exposicions o branding.
- Despatxos d’arquitectura, consultories de disseny i innovació, centres de recerca i desenvolupament, revistes i editorials especialitzades.
- Disseny tipogràfic, disseny d’identitat i imatge corporativa, disseny editorial, disseny d’informació.
- Il·lustració gràfica (llibre, premsa, aplicació publicitària), còmic i novel·la gràfica, animació interactiva (videojoc, app, llibre interactiu…).
- Crítica d'art, comissariat d'exposicions, gestió cultural, direcció artística, direcció creativa, pedagogia de les arts i el disseny.

Programes de mobilitat

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Arts i Disseny

Més informació