Màster Oficial - Política Social, Treball i Benestar

Presentació

El màster en Política Social, Treball i Benestar ofereix un pla d'estudis avançat que aporta coneixements teòrics, metodològics i pràctics. El màster té un doble perfil: és de recerca, així com d'orientació professionalitzant. Aquest màster està lligat al Doctorat en Sociologia del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que té la Menció d'Excel·lència del Ministeri d'Educació.

L'origen del màster data de 1997, com a part del programa DESE (Diploma d'Estudis Especialitzat del Programa de Doctorat). Posteriorment ha registrat tres modificacions importants. La primera en 2006, amb l'engegada dels programes de màsters lligats a l'Espai Europeu d'Educació Superior, va rebre el títol de Màster Oficial en Treball i Política Social. La segona modificació es va realitzar en 2012, donant pas al programa actual sota el nom de màster universitari en Política Social, Treball i Benestar, en el qual s'integra també el màster de Recerca en Sociologia Aplicada. La tercera reforma s´ha dut a terme en 2017, amb una ampliació dels mòduls optatius. El programa és d'un any de durada. Consta de 60 crèdits ECTS, entre matèries obligatòries i optatives, i compta amb un programa de pràctiques externes.

El màster participa en dues xarxes de mobilitat per a estudiants i professors, la xarxa European Labour Studies i la xarxa Egales. Cada any surten estudiants d'aquest màster per cursar, optativament, mòduls de docència en una àmplia xarxa d'universitats europees, com la Warwick, Londres, Lovaina, Tolosa de Llenguadoc, Bremen, Trèveris, Milà, Florència, Lió, York, Bucarest o Abo, entre unes altres. Així mateix, el màster acull cada any a estudiants procedents d'altres parts del món.

El màster compta amb una plantilla de professorat de reconegut prestigi, avalat per la producció científica dels grups de recerca consolidats dels quals formen part. El claustre de professorat té una àmplia experiència en docència i en recerca especialitzada en Polítiques socials, en la reforma de l'Estat del Benestar, en les polítiques d'ocupació, en les polítiques d'igualtat, en les polítiques educatives i en immigració, a més d'especialistes en metodologia i tècniques de recerca avançada. Així mateix, el Màster compta amb la col·laboració de professorat d'altres universitats europees que participen a les dues xarxes internacionals esmentades.

Sortides professionals

Els estudiants que han cursat el màster rebran una formació que els capacita per treballar com investigadors i consultors a les institucions europees, a les institucionals nacionals i locals. L'especialització en recerca i consultoria en polítiques socials, polítiques d'immigració i politiques educatives es una demanda important per l'intervenció social, per respondre al repte d'integració i cohesió social deguda a les transformacions socials recents.

Horaris

Màster Oficial UAB

30 places
Presencial
Crèdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripció 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripció oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 30/09/2019
Centre: Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
https://www.uab.cat/politiques-sociologia/
Idioma:Català (50%) i castellà (50%)
Universitat coordinadora:Universitat Autònoma de Barcelona
Altres universitats participants:Està prevista la mobilitat dels estudiants de l'especialitat de Treball, Gènere i Benestar amb la xarxa European Labour Studies i amb les universitats de: Lovaina, London School of Economics, Warwick, Milà, Florència, Toulouse, Bremen, Trier, ICSTE de Lisboa i Lubjliana. Més informació.

També està prevista la mobilitat amb la xarxa EGALES amb les universitats de: Lyon 2, Toulouse Le Mirail, ABO Academie, Lausauna, Ginebra, Bucarest i Bohèmia del Sud. Les places són limitades i els criteris de selecció tenen en compte l'expedient acadèmic, el coneixement de l'idioma i el curriculum vitae. Més informació.

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició

Web del màster http://masterpoliticasocial.uab.cat