Māster Oficial - Millora Genčtica Animal i Biotecnologia de la Reproducciķ

Presentaciķ

Els models ramaders futurs s'han de fonamentar en la sostenibilitat, en el marc de sistemes de producció competitius i respectuosos amb el benestar dels animals. La millora genètica animal no només contribueix a la sostenibilitat de les produccions i incrementa la seva rendibilitat, sinó que permet a través de les noves tecnologies millorar la seva eficiència i adaptar-les a la demanda divergent dels consumidors. Així, la genètica de poblacions i quantitativa, la genètica molecular i la biotecnologia reproductiva són actualment matèries bàsiques en el desenvolupament de la ramaderia.

La genètica de poblacions ha estat responsable dels principals avenços de les races i poblacions animals utilitzades en la producció, i la genètica molecular, de més recent desenvolupament, està contribuint de forma creixent a la millora. Finalment, la biotecnologia de la reproducció ofereix eines que potencien i faciliten l'aplicació dels mètodes de millora tant quantitatius com moleculars.

El programa aporta una formació sòlida en aquestes matèries bàsiques indispensables en què es recolza la millora genètica animal i permet adquirir experiència mitjançant la revisió crítica de programes de millora i de biotecnologia reproductiva actuals duts a terme en diferents espècies, debats amb professionals del sector i visites tècniques a institucions públiques i privades implicades en programes de millora.

Interuniversitari

20 places
Centre: Facultat de Veterināria
https://www.uab.cat/veterinaria/
Universitat coordinadora:Universitat Politčcnica de Valčncia
Altres universitats participants:Universitat Autōnoma de Barcelona

Web del māster http://www.upv.es/titulaciones/MUMGABR/indexv.html