Fons Lluís Capdevila

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Lluís Capdevila i Vilallonga (Barcelona, 1895 – Andorra la Vella, 1980) va ser escriptor, periodista i traductor.

Va publicar textos a Joventut teatral, De tots colors, Los miserables, L’esquella de la torratxa, La campana de Gràcia i La humanitat. Com a militant d’Esquerra Republicana de Catalunya va lluitar al front des de 1936, exiliant-se a França l’any 1939. Durant la Segona Guerra Mundial, a França, va col·laborar activament amb el moviment de la Resistència. L’any 1950 va començar a donar classes com a professor de literatura espanyola a la Universitat de Poitiers on, l’any 1970, va fundar l’Aula de literatura i filologia catalanes. Al jubilar-se com a professor va anar a viure a Andorra la Vella, on va morir l’any 1980.

L’any 2014 Carles Capdevila Mur fa donació dels manuscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona i queden dipositats a la Biblioteca d’Humanitats.

Descripció del fons: El fons està format per part de la seva documentació personal. Consta bàsicament de manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia (obres de teatre, articles, traduccions…)

Dates límits del fons: 1923-1977

Data d’incorporació del fons: 2014

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/capdevila/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat