Fons Josep Egozcue

Fons Personal
Biblioteca de Ciència i Tecnologia

Josep Egozcue i Cuixart, nascut l'any 1940 i mort el 2006 a Barcelona, va ser un dels pioners de l'estat espanyol en la investigació de tècniques de reproducció assistida que van permetre la fecundació in vitro. Va ser un dels fundadors de la Universitat Autònoma de Barcelona; era professor emèrit i va ser secretari general i vicerector de Relacions exteriors i campus amb l'equip del rector Ramon Pascual, època en la qual, entre d'altres, es van elaborar els primers estatuts democràtics de la UAB.

Doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en Biologia Cel·lular, va ser catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB i dirigia el grup de citogenètica de l' Institut de Biotecnologia i Biomedicina "Vicent Villar Palasí" (IBB). També va dirigir el departament de genètica del Centre Regional de Primats d'Oregón (Estats Units) i el Departament de Citogenètica de l'Institut d'Investigacions Citològiques de València.

Descripció del fons: El llegat cedit pel Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia inclou la col·lecció de separates d'articles dels grups de recerca vinculats al Dr. Egozcue, així com fons bibliogràfic. Un total de 735 separates i monografies.

Dates límit del fons: 1965-2006

Data d’incorporació del fons: abril 2006

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Ciència i Tecnologia

On consultar la documentació: Biblioteca de Ciència i Tecnologia

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: Bib.Ciencia.Tecnologia@uab.cat

Exposició
Documents disponibles (enllaç al cercador)