Fons Jaume Camps

Fons Personal
Biblioteca de Veterinària

Jaume Camps Rabadà (Vic, 1930 --)
Veterinari que cursa la carrera a la Facultad de Veterinaria de Zaragoza, acabant els estudis el 1954. En una primera època, de 1954-1962 desenvolupa la seva activitat en porcí a la comarca d’Osona i en aviram a la Les Garrigues. Segueix la seva tasca professional a la Granja Vila de Reus on coneix la primera transformació de la industria avícola amb la implantació dels galliners americans i les vacunes vives contra la malaltia de Newcastle. Al Laboratori PRAGSA viurà una experiència laboral com assessor de fabricants de pinso amb una estada a França que l’introduirà en les primeres “pedres per llepar” substitutives dels blocs de sal. Entre 1962 i 1993 formarà part del Servei Tècnic de Gallina Blanca Purina, els primers vint anys en la línia de porcí, aus i conills i els darrers onze en animals de companyia. Entre les seves responsabilitats cal destacar: vicepresident de la World Rabbit Science Association (WRSA) i president de l’Asociación Española de Cunicultura (ASESCU) de 1976-1980. President del Comitè Organitzador del II Congreso Mundial de Cunicultura (Barcelona, 1980). President de l’ Asociación Mundial de Cunicultura Científica (WRSA) de 1980-1984. Promotor i director del Centro de Investigación en Nutrición Animal “Mas Bernich” a Masquefa de 1970-1993, entre d’altres càrrecs. En l’actualitat col.labora activament a l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya (ACVC) i és president de l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària (ACHV).

Descripció del fons
Fons format per la documentació personal i familiar, documentació derivada de la seva activitat professional, correspondència professional, obra científica, dibuixos, gràfics i taules i fotografies. Aplega un total de 843 documents que cobreixen el període de 1967 a 2012. El fons ocupa un total de 6 caixes. Una part d'aquest fons ha estat digitalitzada.

Dates límit del fons: 1967-2012

Data d’incorporació: 2012

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Veterinària

On consultar la documentació:
• Fons en paper: Biblioteca de Veterinària
• Fons digitalitzat: DDD

Drets
L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte a la biblioteca: Bib.Veterinaria@uab.cat

Inventari del Fons Jaume Camps