Col·lecció Instituto Camões / Prémio Pontiero

Col·leccions Especials
Biblioteca d'Humanitats

Descripció de la col·lecció:
El Centro de Língua Portuguesa / Instituto Camões de Barcelona juntament amb la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB convoca anualment el Premi de Traducció Giovanni Pontiero. Aquest premi vol honorar la figura de Giovanni Pontiero (1932-1996), traductor britànic que a més d'exercir com a professor de literatura llatinoamericana a la University of Manchester, va investigar en el camp dels estudis literaris lusitans i brasilers. La seva trajectòria va ser premiada amb guardons internacionals com el Foreign Fiction Award del diari The Independent l'any 1993 o el Premi Teixeira-Gomes concedit pel govern portuguès el 1995.

Al Premi de Traducció Giovanni Pontiero es poden presentar traduccions al castellà o al català d'obres literàries escrites originàriament en portuguès. En els anys senars es premien les obres traduïdes a la llengua catalana i en els parells les traduïdes al castellà.

La col·lecció inclou totes les obres presentades en les diferents edicions dels Premis Pontiero i es trobava a la seu de l’Instituto Camões de Barcelona de la UAB fins la signatura d’un conveni de cessió del fons a la Biblioteca d’Humanitats l’any 2014.

Dates límit: 1997-

Data d’incorporació de la col·lecció: 2007

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: Biblioteca d’Humanitats

Contacte: bib.humanitats@uab.cat

Catàleg UAB
Càtedra José Saramago