Fons d'Història de les ciències

Col·leccions Especials
Biblioteca de Ciència i Tecnologia

Secció de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia especialitzada en l'estudi històric de les ciències, especialment del S. XVII ençà. El fons -compost per una  col·lecció de més de 6000 monografies i 113 revistes en format paper i 4696 monografies i 53 revistes en format de microforma- ha estat impulsat pel Centre d'Estudis d'Història de les Ciències (CEHIC) i conté nombroses fonts originals, entre les quals cal destacar les següents:

  • Collections from the Royal Society: Journal Books of Scientific Meetings, 1660-1800 ; Council Minutes, 1660-1800 ; Miscellaneous Manuscripts ; The Early Letters and Classified Papers, 1660-1740
  • Archives for the history of quantum physics
  • Landmarks of science
  • Fons Cros: col·lecció de 44  revistes de Química industrial, rebudes per donatiu, que inclou fons del període 1857-1953 de notable interès històric. Està dipositat a la Reserva de la UAB.
    Per consultar-les cal demanar-ho a través del formulari que hi ha integrat a cada registre bibliogràfic del catàleg i consultar-les a la Biblioteca de Comunicació que és on està ubicada la Reserva


Dates límit del fons: S.XVII-S.XXI

Data d’incorporació del fons: el fons inicial va ser cessió del Centre Borja l'any 1992

Biblioteca dipositària: Biblioteca de Ciència i Tecnologia

On consultar la documentació: Biblioteca de Ciència i Tecnologia i Biblioteca de Comunicació

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: Bib.Ciencia.Tecnologia@uab.cat

Évariste Galois : bicentenari d'un revolucionari
Espais d'experimentació : el laboratori de química a través de la història
200 anys Charles Darwin
El Llegat del telescopi Hubble
Txernòbil 20 anys després
La Ciència a través dels seus instruments