La Biblioteca d'Humanitats ja és sòcia d'Espais Escrits

Fotocomposició amb el logo Espais Escrits i una foto en blanc i negre de Pere Calders

La Biblioteca d'Humanitats de la UAB hi participarà amb el fons personal de l’escriptor català, Pere Calders

18/03/2024

El passat dilluns 26 de febrer, la Biblioteca d’Humanitats de la UAB va ser convidada a la XXIII Assemblea General de Socis d'Espais Escrits, a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes, per presentar el fons personal de l’escriptor, periodista i dibuixant català, Pere Calders, davant dels membres de l'entitat. En aquest acte es va formalitzar l'entrada de la Biblioteca d’Humanitats com a sòcia, juntament amb l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català és una entitat privada sense ànim de lucre fundada l'any 2005 amb la finalitat de coordinar les iniciatives de conservació, investigació i difusió del ric llegat tant material com immaterial dels escriptors patrimonials de la literatura catalana. Aquesta organització col·labora amb les institucions encarregades de vetllar pel patrimoni literari i promoure’n la lectura i l'estudi.

Per formar part de l'associació d'Espais Escrits, és requisit que l'escriptor representat sigui mort, sigui de nacionalitat catalana i hagi publicat obra en català. A més, és necessari que disposi d'una institució dedicada a vetllar per la seva memòria i que la seva obra sigui de caràcter creatiu, no acadèmic. Pere Calders compleix tots aquests requisits.

Des de la Biblioteca d’Humanitats confiem que aquesta associació sigui un aliat poderós per potenciar encara més la difusió del llegat de Pere Calders, contribuint a enriquir encara més el coneixement i l'apreciació de la seva obra entre la societat.

Podeu consultar el total de la documentació que forma part del fons a la pàgina web: https://www.bib.uab.cat/human/fonspersonals/calders.