El Delta, amenaçat

el Delta, amenaçat

Un diorama del riu Ebre, des del pas per les muntanyes fins a la seva desembocadura, com a teló de fons per explicar la situació del Delta i crear-ne consciència, en un muntatge expositiu de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia

16/03/2022

El delta de l'Ebre és la zona humida més important de Catalunya i presenta una riquíssima varietat d'ambients. Però la confluència del medi natural amb els processos d'erosió natural, l'acció de l'home i els fenòmens extrems provoca que l’ecosistema deltaic estigui permanentment amenaçat.

Amb aquesta exposició, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia vol posar de manifest aquesta problemàtica a partir de l'article “El delta de l’Ebre, un ecosistema amenaçat: causes i solucions” de l'ecòleg d'EURECAT Carles Ibáñez, Director Científic del Centre en Resiliència Climàtica i gran especialista en ecosistemes fluvials i costaners.

La maqueta del riu, elaborada i muntada per l'Albert Sànchez de l'Associació ClickiClack, i les vistes aèries del naturalista i fotògraf freelance Mariano Cebolla completen l’exhibició que es podrà veure fins el 8 d’abril a l’entrada de la Biblioteca.

No us la perdeu!

Fotografies de l’exposició: ddd.uab.cat/record/256719

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Vida terrestre
  • Vida submarina
  • Acció climàtica