• UABDivulga
04/2007

"Orion", l'espectacle de dansa de Cesc Gelabert, a la revista "Science"

Cesc Gelabert
L'últim número de la revista Science es fa ressò de l'espectacle de dansa Orion, una coreografia de la companyia Gelabert-Azzopardi inspirada en algunes de les idees científiques del nostre temps. Per a la creació de l'espectacle, el ballarí Cesc Gelabert va comptar amb la col·laboració d'Óscar Vilarroya, director de la Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva i de la càtedra "El cervell social" de la UAB.

L'espectacle, que es va poder veure al teatre Lliure de Barcelona durant els mesos de febrer i març i que ha aconseguit el reconeixement de la prestigiosa revista Science, s'inspirava en conceptes científics moderns. El Big Bang, l'evolució de les espècies o les neurociències cognitives, entre d'altres, van quedar reflectits en les tres parts que composaven l'obra, dedicades a la matèria, la vida i l'ésser humà.

Per a la creació d'Orion, el ballarí Cesc Gelabert va treballar estretament durant un any i mig amb Òscar Vilarroya, llicenciat en Medicina i doctor en Filosofia i Ciència Cognitiva i actualment director de la Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva i de la càtedra "El cervell social", ambdues de la UAB. Entre els resultats més elogiats d'aquesta col·laboració destaquen unes imatges projectades a l'escenari durant un solo de Cesc Gelabert. Aquestes imatges, que van ser preses amb anterioritat en un aparell de ressonància magnètica, reflectien l'activitat cerebral del ballarí mentre s'imaginava la coreografia de l'obra.

.

Càtedra "El cervell social"
Universitat Autònoma de Barcelona
 
View low-bandwidth version