• UABDivulga
08/05/2014

Matgas, centre d'R+D de referència mundial d'Air Products

Matgas, centre d'R+D de referència mundial d'Air Products
La multinacional Air Products elevarà el nivell de Matgas, el laboratori de recerca i desenvolupament que té al Campus de la UAB i participat per la Universitat, per liderar investigacions a escala mundial i convertir-se en centre de referència. Aquest laboratori serà el sisè de la companyia d’aquestes característiques a tot el món. 
Edifici de Matgas al Campus de la UAB

Matgas s'incorporarà a la xarxa de centres de referència mundial d’Air Products, matriu de la companyia espanyola Carburos Metálicos, liderant la investigació global en l'aplicació de gasos en el sector agroalimentari, en el tractament d'aigües i en la recerca de nous usos per al diòxid de carboni. Per impulsar el centre, la companyia preveu invertir una mitjana de cinc milions d'euros a l'any, quantitat variable en funció dels projectes de recerca que es desenvolupin i la seva aplicació.

La responsable d'R+D de Carburos Metálicos i directora de Matgas, Lourdes Vega, ha explicat que a partir d'ara les responsabilitats del centre s'amplien, ja que fins ara ajudaven a altres centres de la companyia i a partir d'ara lideren els projectes en les tres àrees esmentades i exportaran el coneixement i la tecnologia.

Matgas és un centre d'excel·lència en la investigació del CO2 i en matèria de sostenibilitat que és fruit de l'aliança entre Carburos Metálicos, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la UAB. Aquest és un exemple de col·laboració publico-privada pel coneixement que aporten tots els socis.

Al centre treballen uns 40 investigadors i s'espera la creació de nous llocs de treball d'alt valor afegit en investigació i, des de gener d'aquest any, s'han incorporat cinc nous investigadors. Alguns dels projectes que s'estan duent a terme són, per exemple, l’aplicació del CO2 per corregir el pH de les piscines, en substitució del clor, la desinsectació del gra sense utilitzar elements químics, o crear atmosferes modificades per conservar millor els aliments.

 
View low-bandwidth version