• UABDivulga
11/03/2015

Les start-ups ubicades al Parc de Recerca UAB facturen 8 milions d’euros l’any 2014

Edificio Eureka, sede del Parc de Recerca UAB
En total les empreses start-ups ubicades a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB van generar 181 llocs de treball el 2014, més de la meitat dels quals altament qualificats per tasques d’R+D+I. 
Edificio Eureka, sede del Parc de Recerca UAB

Mitjançant les instal·lacions de l’edifici Eureka, el Parc de Recerca UAB va acollir l’any 2014 a 22 empreses start-up, la majoria sorgides de projectes de recerca de la universitat. Durant l’exercici anterior aquestes empreses van facturar entre totes més de 8 milions d’euros, superant aproximadament en un milió la xifra del 2013. Per altra banda, l’edifici del Parc també ubica a quatre departaments d’R+D+I de grans empreses com Henkel, Zetes, Odournet i Lucta.

Entre totes les empreses ubicades a l’Eureka, durant el 2014 es van generar un total de 181 llocs de treball, més de la meitat dels quals es van destinar a tasques altament qualificades en R+D+I. Igualment, amb l’ajuda del Parc de Recerca com a instrument al servei de la transferència entre la universitat i l’empresa, 13 d’aquestes companyies van realitzat convenis amb diversos centres de recerca de la UAB.

Per promoure l'aparició i el creixement d'aquestes empreses, el Parc de Recerca UAB ofereix diferents serveis als emprenedors i empresaris; des de cerca de finançament per a projectes, fins a activitats de promoció i de comercialització. Entre els serveis més demandats durant el 2014 destaquen el contacte amb el serveis cientificotècnics de la UAB, l’organització de jornades de formació especialitzada en l’àmbit d’innovació i la gestió empresarial, els serveis de promoció i difusió de l’activitat de l’empresa, el suport a la cerca de finançament privat així com la tramitació i administració de subvencions públiques.

Durant l’exercici anterior, la meitat de les empreses Eureka van rebre ingressos externs que, entre ajudes d’entitats privades, préstecs i subvencions estatals, van suposar un total de 1.614.031 euros. Les convocatòries més concedides van ser les ajudes Torres Quevedo i els préstecs estatals Retos-Colaboración, les dues gestionades des del Parc.

La xarxa d’empreses del Parc de Recerca UAB.

Des del 2008, tot i la crisis econòmica, s’ha sostingut en una mitjana de set el nombre d’empreses de base tecnològica creades anualment a l’entorn de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant el 2014 s’ha mantingut aquest ritme de creixement empresarial i enguany el Parc de Recerca UAB ha donat suport a 7 noves empreses: AEInnova, Crowdmobile, Futurecrome, Applied Nanoparticles, Pure Inspiration, Pragmatic i Devicare. De les noves companyies acollides, 5 són de nova creació, mentre que 2 ja havien estat creades anteriorment. Amb aquestes noves adhesions, el Parc i la UAB ja han ajudat a impulsar des del 2001 un total de 80 empreses basades en projectes de recerca.

 
View low-bandwidth version